5 probleme uzuale ale lui iPhone 6s și rezolvarea lor.

Noile modele de iPhone au fost lansate de câteva săptămâni și deja primii utilizatori raportează diferite probleme ale telefoanelor.

Din fericire, pentru majoritatea problemelor există soluți destul de simple. Mai jos am compilat o listă cu 5 cele mai comune probleme și potențiale soluții.

Autonomia Bateriei

Chiar dacă Apple a infirmat faptul că procesoarele A9 produse se Samsung ar reduce viața bateriei, sunt utilizatori care au probleme cu autonomia noului iPhone 6s. Deși iPhone 6s Plus rezistă destul de mult între încărcări, nu același lucru se poate spune și despre iPhone 6s.

În 9 din 10 cazuri, problemele sunt cauzate de una sau mai multe aplicații care rulează în fundal. Așa că primul lucru pe care trebuie să-l faci este să mergi în Setări, mai exact la Battery. Acolo vei vedea ce aplicații folosesc bateria cel mai mult și vei putea depista vinovatul. Dacă vrei o autonomie mai bună, mergi înapoi în Setări, apoi la General -> Background App Refresh. Caută aplicația respectivă și oprește-o de acolo.

De asemenea, nu uita că în iOS9, dacă vrei să mărești autonomia și mai mult, poți trece pe modul de Energie Redusă.

Închideri neașteptate

Dacă telefonul se închide în mod neașteptat, soluția este cam neplăcută. Resetarea setărilor în Setări – > General nu rezolvă această problemă, așa că singura soluție este să faci un back-up al telefonului, să-l resetezi complet și apoi să restaurezi backup-ul.

Partea proastă e că dacă această metodă nu funționează, cel mai probabil resetarea completă a telefonului fără restaurarea backup-ului va rezolva problema. Această pagină de pe site-ul Apple explică cum să resetezi telefonului și să restaurezi un backup.

Probleme cu 3D Touch

Avem o veste bună și o veste mai puțin bună. Vestea bună este că dacă ai probleme cu noul 3D Touch, să știi că nu ești singurul. Mulți utilizatori au aceeași problemă.

Vestea cea proastă este că cel mai probabil vei fi nevoit să schimbi telefonului, întrucât este o problemă fizică. Însă înainte să faci asta, verifică dacă 3D Touch este pornit. Mergi în Setări -> General > Accesibilitate -> 3D Touch și asigură-te că este pornit. Câteodată, fără motiv aparent, 3D Touch-ul se dezactivează.

Supraîncălzire

Un număr surprinzător de utilizatori de iPhone 6s sau 6s Plus au probleme cu încălzirea fără motiv a telefoanelor. Bineînțeles, întotdeauna există un motiv pentru care se întâmplă asta, dar e foarte probabil să fie o problemă fizică. Înainte să-l duci la reparat însă, sunt câteva lucruri pe care le poți încerca.

Deși se întâmplă rar, e posibil să ai o aplicație care rulează în fundal când nu ar trebui să facă asta, cauzând supraîncălzirea. Verifică în Setări -> Baterie dacă există vreo aplicație care folosește mai mult de 35-40% din baterie deși știi că nu ar trebui să facă asta, și dacă există, dezactivează-i rularea în fundal sau dezinstalează aplicația.

Dacă nu asta este cauza, resetează telefonului și speră că asta era problema. Dacă nu ai noroc, va trebui să-l duci la un service acreditat Apple.

Buton Home fierbinte

Ultima și cea mai bizară problemă întâlnită este legată de butonul Home, de sub display, acesta încălzindu-se atât de tare încât ajunge să te frigă. Ca și în cazul problemelor cu 3D Tuch, cel mai probabil este o problemă fizică și vei fi nevoit să schimbi telefonul.

Tu ce probleme ai întâmpinat?


Poate te intereseaza si