Galaxy S7 clear force touch

Samsung Galaxy S7 ar putea utiliza un display sensibil la presiune.

După ce Apple a uimit prin tehnologia Force Touch introdusă în iPhone 6s și 6s Plus, zvonuri circulă cum că Samsung nu e departe de a implementa această tehnologie în propriile telefoane.

Mai exact, noul Galaxy S7 este posibilul candidat pentru a primit această funcție. Samsung pare să fie una din companiile care lucrează împreună cu Synaptics la un display sensibil la presiune. Tehnologia dezvoltată de Synaptics se numete ClearForce și, evident, nu este identică cu ForceTouch, dar este foarte similară și oferă același rezultat: un display care poate recunoaște diferite nivele de presiune.

Dacă Samsung va implementa această funcție curând, este inevitabil să nu există acuzații la adresa companiei legate de „copierea” tehnologiei celor de la Apple. Însă adevărul este că Apple nu a inventat tehnologie sau conceptul, și nu dețin nici un patent pentru acest lucru. Așa că Samsung are tot dreptul să livreze un smartphone cu ClearForce în anul 2016 și nu au de ce să se teamă.

A devenit un obicei ca în fiecare an, Samsung să aducă ceva nou în smartphone-urile lor. Anul acesta a fost Magnetic Secure Transmission, care facilitatea plățile contactless folosind Samsung Pay. Un display sensibil la presiune ar putea fi exact de ce au nevoie pentru a păstra tradiția.

Poate te intereseaza si