Dacă ești interesat de viteze de transfer mai mari pe smartphone, atunci trebuie să știi despre testele 5G care se țin în Japonia.

Ultimul test desfășurat de Huawei și operatorul Japonez NTT DoCoMo este primul care folosește condiții care imită condițiile reale: cu alte cuvinte, foarte mulți utilizatori conectându-se în acelați timp la rețea.

Vestea cea bună este că inginerii au ajuns la o rată maximă de transfer de 3.6Gbs – ceea ce e foarte bine, considerând că rata maximă a 4G este de 20Mbps. Aceste viteze de transfer ar putea transforma mașinile inteligente, orașele inteligente și aproape orice alt aspect a vieții în secolul 21.

„Fiind primii din lume care reușesc acest lucru într-un test cu foarte mulți utilizatori, este un pas foarte important, a spus Takehiro Nakamura, NTT DoCoMo. „Este foarte încurajant întrucât industria speră să comercializeze 5G până în 2020. Aștept cu nerăbdare rezultate mult mai impresive când vom trece la următoarea etapă a testului în Japonia.”

Un alt test este programat pentru 2018, în cadrul Cupii Mondiale din Rusia, în timp ce Guvernul Marii Britanii a promis că londonezii se vor bucura de viteze 5G în următorii 5 ani. Deși mai este mult de muncă, semnele sunt promițăoare. Teoretic, 5G are o rată maximă de transfer de 20Gbps, dar în afara laboratoarelor și a echipamentului specializat, viteza pe care smartphone-ul tău o va avea în anul 2020 va fi mai mică.

Întrebarea se pune astfel. Dacă o conexiune 5G, depășește o conexiune gigabit pe fibră optică, atunci cât de utilă mai este pentru utilizatorii casnici conexiunea fixă pe fibră optică?


Poate te intereseaza si