Review si pareri despre Allview X2 Xtreme

X2 Xtreme, cel mai performant smartphone din gama Xtreme a ajuns la Mobile247.ro în teste. După o perioadă de 2 săptămâni, a sosit momentul opiniilor despre telefonul companiei brașovene Allview.

La sfârșitul lunii august, cei de la Allview lansau oficial cel mai performant smartphone al gamei Xtreme, Allview X2 Xtreme și care la puțin timp după această lansare a ajuns și la noi pentru unboxing și review.

Trebuie să recunosc că mi-am dorit foarte tare telefonul acesta întrucât scrisesem și știam atât de multe informații despre el încât abia am așteptat să ajungă la mine. Încă de la lansarea oficială mi-a rămas în minte deoarece cei de la Allview au ținut neaparat să ne arate fiecare specificație în parte, de la cum să controlezi un robot sau niște becuri speciale direct de pe X2 Xtreme, până la cum e posibil să realizezi poze de 120 MP.

Mai bine de două săptămâni X2 Xtreme a stat la mine și m-a însoțit peste tot, folosindu-l ca telefon personal.

Specificații tehnice

  • Display – 6 inch
  • Chipset – MediaTek MT6795
  • Procesor – octa-core Cortex-A53 64 bit
  • Memorie RAM – 3GB
  • Memorie internă – 64GB / card microSD până la 128GB
  • Camera foto principală – 24 MP
  • Camera foto secundară – 8 MP
  • Baterie – 3500 mAh

Design

Allview X2 Soul Xtreme (1)

X2 Xtreme are un design foarte elegant, cea mai mare parte din  vină având-o display-ul de 6 inch, cu rezoluția sa uluitoare QuadHD (2560×1440 pixeli) care oferă imagini cât mai clare și naturale. În funcție de starea în care te afli, poți să apelezi la una din cele patru teme cu care telefon vine (simple și intuitive, stilate sau romantice) iar acesta va împrumuta din personalitatea ta. Dacă cele patru teme nu te satisfac, atunci poți apela la Funcția Chamelon care va transforma device-ul într-unul nou de fiecare dată, prin transpunerea culorilor din jurul tău.

Hardware

X2 Xtreme este un smartphone Dual SIM care dispune de un procesor de ultimă generație, Helio X10, un Octa Core 64-bit tactat la 2.0 GHz. Acest modul beneficiază de tehnologia CorePilot 2.0™ și rulează sistemul de operare Android 5.1, Lollipop. Procesorul este susținut de soluția grafică PowerVR G6200 ce are o frecvență de lucru de 700MHz. Device-ul are 3GB memorie RAM și 64GB memorie internă cu posibilitatea de extindere până la 128 GB cu ajutorul unui card microSD.

Performanțe

După cum puteți vedea și în benchmark-urile făcute de noi, Allview X2 Xtreme este un telefon mult mai perfomant decât Galaxy S5-ul meu.

Conectivitate

Allview X2 Soul Xtreme (19)

  • LTE Cat 4
  • Wi-Fi 802.11 b/g/n
  • Bluetooth 4.0
  • Port Micro Usb pentru date cât și încărcare

Camera foto

Allview X2 Soul Xtreme (6)

X2 Xtreme vine cu două camere ultra performante cu funcții uimitoare: camera frontală de 8MP și cea principală de 24MP.

Camera principală are 6 straturi de lentile (UV lens, focus lens, high precision lens, aperture, low dispersion lens) și este protejată de un strat de sticlă Safir. De remarcat sunt cele 2 LED-uri de mare intensitate ale flash-ului camerei principale care au tonuri diferite de culoare, lumină „caldă” și „rece”, pentru ca imaginile sa aibă cel mai natural aspect.

Mai mult, device-ul realizează filmări la rezoluție 4K, atât ziua cât și noaptea, și poate captura imagini în timpul filmării prin utilizarea butonului special dedicat accesului la cameră, ce se află poziționat pe rama telefonului.

Cu ajutorul funcției Continuous Shooting, poți realiza o serie de până la 20 de fotografii în timp record, fără să pierzi momentul, la o rezoluție de 24 MP.

Funcția Super Photo apelează la un algoritm special care stimulează fiecare pixel să aibă o dimensiune mai mare. Culorile, conturul, detaliile și contrastul rămân neschimbate. Fotografiile astfel realizate pot fi printate la dimensiuni mari de până la 106×80 cm, păstrându-și calitatea și detaliile.

Autonomie

Allview X2 Soul Xtreme (20)

Cei 3500 mAh care garantează până la 20 ore de functionare continuă și 350 ore în stand-by. X2 Xtreme oferă un plus de energie datorită procesorului Helio X10 integrat care permite asocierea task-urilor și combinarea acestora pe cele 8 nuclee. Acum beneficiezi de 20% mai multă performanță și 20% mai puțin consum.

Preț

Allview X2 Xtreme este disponibil pe site-ul celor de la Allview la prețul de 2199 lei. Cei care vor să-l cumpere la abonament, acesta încă din luna august a intrat în oferta celor de la Telekom Romania la preţul de 499 de lei cu abonamentul Nelimitat XXL.

Puncte pozitive

  • Este un telefon subțire și elegant
  • Camera foto este extrem de performantă și care se descurcă în orice fel de condiții, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte
  • Cei 3500 mAh pe care autonomia bateriei îi are, te vor ține lejer o zi întreagă, de dimineață până seara.

Puncte negative

  • display mare, de 6 inch, mi-a dat bătai de cap deoarece am mers mai mult cu telefon în mână decât să merg cu el în buzunar sau în geantă
  • cu toate că este un smartphone dual-sim, cu carcasă unibody, însă atunci când am vrut să îmi bag sim-ul m-am chinuit ceva până am reușit să-i scot carcasa de pe spate.

Concluzii

Dacă sunteți pregătiți și vă doriți un telefon cu un display mare, să facă poze impecabile și cu care să fiți liniștit că deși v-ați uitat încărcătorul acasă și vă întoarceți abia peste o zi acasă, nu o să vă lase la greu, atunci Allview X2 Xtreme este opțiunea perfectă.

Galerie foto Allview X2 Xtreme

REVEDEȚI PREZENTAREA
Allview X2 Xtreme

Poate te intereseaza si