Cum repari un telefon cazut in apa

Toată lumea îngheață atunci când un strop sau mai multă apă ajunge pe un smartphone, care costă câteva sute de euro și care ar putea fi deteriorat. Asta în condițiile în care telefonul nu este waterproof.

Dacă nu aveți un telefon rezistent la apă, situația în care acesta este udat din greșeală este cam neagră… Dar nu intrați în panică fiindcă există soluții și telefonul poate salvat!

Fără ca telefonul să fie waterproof, acesta este în pericol mare atunci când ajunge în apă. Chiar dacă este scos repede, există posibilitatea ca acesta să fie grav deteriorat. Avem însă câteva sfaturi care vă pot fi de folos pentru acest caz neplăcut!

1. Scoateți telefonul din apă și asigurați-vă că este închis

Este foarte important să vă mișcați rapid și să scoateți cât mai repede telefonul din apă. Cu cât stă mai mult, cu atât are mai puține șanse de “supraviețuire” scad. După ce l-ați scos, trebuie să vă asigurați că dispozitivul este închis și va rămâne așa, chiar dacă el pare că funcționează și nu este deteriorat. Dacă este deschis, e important să îl închideți și să scoateți bateria. Apoi, trebuie să îl puneți pe o suprafață întinsă și pe o hârtie care o să absoarbă apa, recomandată este hârtia igienică.

2. Ce nu trebuie să faceți

– nu deschideți telefonul, componentele electrice nu funcționează bine în contact cu apa.

– nu îl conectați

– nu apăsați pe nicio tastă. Acest lucru poate face ca apa să pătrundă mai adânc în telefon

– nu scuturați telefonul și nu suflați peste el, acest lucru, la fel, poate face ca apa să ajungă la componente. Evitați uscătoarele care suflă aer cald

– nu aplica niciun tip de căldură asupra telefonului, nu încercați să îl uscați cu uscătorul de păr sau la aragaz. Căldura poate deteriora telefonul.

– nu mișca telefonul prea mult

3. Dezasamblați telefonul

La acest punct trebuie să aveți mare grijă. Trebuie să scoateți toate componentele care pot fi scoase: bateria, cardul SIM și cardul SD. Puneți-le pe toate pe hârtie igienică.

4. Uscați exteriorul telefonului cu hârtie igienică

Îndepărtați cu grijă excesul de apă de pe exteriorul telefonului cu hârtie igienică. Încercați să nu mișcați dispozitivul prea mult.

5. Puteți să folosiți aspiratorul

Aspiratorul puteți să îl folosiți pentru a absorbi apa pe care nu o puteți șterge cu hârtia. Aspiratorul poate să absoarbă toată apa rămasă în dispozitiv fără să îl afecteze prea tare, aveți însă grijă să nu aspirați excesiv. Vă recomadăm un aspirator mic, nu unul mare.

6. Punctul cel mai dificil: uscarea

Trebuie să lasați dispozitivul să se usuce. În acest timp nu aveți voie să utilizați telefonul. Dacă aveți un alt mobil, puteți să introduceți cartele SIM în el, dacă aceasta este perfect uscată.

Lăsați telefonul la uscat într-un loc fără umiditate, puteți să îl lăsați într-un sac Ziploc plin cu orez pentru aproximativ 2-3 zile. Orezul absoarbe bine umiditatea din aer, făcând astfel ca mediul să fie mai uscat. O altă opțiune este să bagi telefonul în pachete dezumiditate, cu gel silica, care se găsesc în cutiile de papuci sau de electronice.

7. Momentul adevărului

După câteva zile în care telefonul a fost lasat să se usuce, este timpul să vedeți dacă mai funcționează. Asamblați-l și deschideți-l. Dacă funcționează, ați reușit! V-ați salvat smartphone-ul. Testați dacă el merge bine, dați un telefon ca să vă dați seama dacă microfonul și difuzoarele nu au fost afectate. Dacă telefonul nu funcționează, se pare că apa nu îi face bine deloc!

Ai o altă soluție probată?


Poate te intereseaza si