Apple susține că autonomia bateriilor telefoanelor iPhone 6s și 6s Plus variază.

Apple susține că autonomia bateriilor telefoanelor iPhone 6s și 6s Plus variază cu 2-3% indiferent de chipurile Samsung sau TSMC.

Apple a dat o declarație oficială cu privire la diferențele dintre telefoanele iPhone 6s și 6s Plus care au chipuri de la Samsung sau TSMC. Se pare că autonomia bateriilor variază cu 2-3%.

”Testele noastre și datele obținute de la clienți arată că viața bateriei în cazul telefoanelor iPhone 6s și 6s Plus, ținând cont de diferențele componentelor variabile, variază între 2-3%”, susține Apple.

Testele benchmark au demonstrat că există câteva diferențe între iPhone-urile cu chipuri produse de companii diferite. În practică, aceste diferențe sunt nesesizabile, dar Apple recunoaște că ele există.

Analiștii de la Chipworks au dezvăluit în urmă cu o săptămână că chipurile A9 produse de Samsung, cu care sunt dotate unele modele de iPhone de anul acesta, sunt cu 10% mai mici decât cele construite de TSMC. Apple a decis să apeleze la cele două companii pentru producerea chipurilor pentru a se asigura că acestea vor fi gata la timp.

Iată declarația companiei Apple privid acest subiect:

”Cu chipul A9, creat pentru Apple, care se regăsește în iPhone-urile voastre 6s și 6s Plus, aveți cel mai avansat chip pentru smartphone-uri din lume. Fiecare chip pe care îl expediem îndeplinește cele mai înalte standarde Apple pentru a oferi performanțe incredibile și care asigură o autonomie a bateriei mult mai mare, indiferent de capacitatea, culoarea sau modelul telefonului.

Anumite teste făcute pe procesoare, care au fost supuse la un volum de muncă mare, până se epuizează bateria, nu sunt reprezentative pentru utilizarea din viața reală, deoarece consumă un timp nerealistic la cea mai înaltă stare de performanță CPU. Este un mod înșelător de a testa viața bateriei în viața reală. Testele noastre și datele obținute de la clienți arată că viața bateriei în cazul telefoanelor iPhone 6s și 6s Plus, ținând cont de diferențele componentelor variabile, variază între 2-3%.”


Poate te intereseaza si