Android 6.0 MarshMellow update

10 caracteristici puțin știute dar importante despre Android 6.0 Marshamallow.

Ultima versiune a sistemului de operare mobil, Android 6.0 Marshmallow, este deja disponibil pentru oricine vrea să-l încerce.

Câteva dintre lucrurile care sunt de obicei menționate când se vorbește despre noua versiune sunt interfața restructurată, în special în lista de aplicații, Google Now on Tap, sistemul de permisiuni ale aplicații refăcut și eforturile făcute pentru optimizarea consumului de energie.

Chiar dacă aceste lucruri cu adevărat sunt importante, Android 6.0 aduce și multe alte îmbunătățiri care nu sunt menționate. Mai jos avem o listă a 10 dintre aceste îmbunătățiri.

1. Support pentru display 4k
Noile telefoane Nexus, și anume Nexus 6P și Nexus 5X, vin cu un display Quad HD, însă sistemul de operare suportă afișarea în 4K. Mai simplu spus, această nouă funcție încă randează interfața în rezoluția orginală, după care sistemul de operare îl mărește la 4K, folositor pentru a vizualiza conținut 4K. Funcția este disponibilă printr-un API și depinde de developerii de aplicații dacă o for folosi sau nu.

2. Bootare securizată
Această funcție este orientată mai mult spre securitate. Când este pornit telefonul, vei fi informat dacă sistemul de operare a fost modificat.

3. Direct Share
Google a introdus o nouă funcționalitate numită Direct Share. Aceasta dorește să faciliteze împărtășirea conținutului prin definirea persoanelor care vor primi acest conținut. Însă developerii aplicațiilor trebuie să activeze acest lucru pentru a fi disponibil în aplicațiile lor.

4. Suport nativ pentru stylus Bluetooth
Odată cu introducerea lui Android Marshmallow, a venit și suportul pentru stylus conectat prin Bluetooth. Mulțumită acestui lucru, un telefon cu Android 6 poate folosi un astfel de acesoriu pentru activitățile care necesită o precizie sporită.

5. Selecție a textului inteligentă
Noua versiune a sistemului de operare introduce o selecție a textului îmbunătățită și funcționalități legate de acest lucru, preucm undo/redo. Chiar mai mult, dacă ai instalat Google Translate, textul selectat este tradus automat. Această ultimă funcție nu este încă disponibilă, dar va veni curând cu următorul update pentru Google Translate.

6. Linkuri către aplicații
Cu ajutorul acestei funcții, poți asocia o adresă web cu o aplicație instalată pe telefon, astfel încât, atunci cînd accesezi acea adresă, în loc să se deschidă în browser, va fi lansată aplicația cu care a fost asociată.

7. Suport pentru Hotspot 2.0
Această funcție te lasă să „navighezi” printre rețelele WiFi disponibilă fără probleme și chiar să treci de la WiFi la conexiunea de date a operatorului fără să fie necesară o re-autentificare. Hotspot 2.0 este un standard pentru rețele WiFi publice foarte nou și încă puțin utilizat.

8. Flex Storage
Dacă ai un card microSD, acum îl poți folosi ca memorie extinsă și criptată pentru telefonul tău cu Android 6.0. Telefoanele Nexus nu au avut slot de pentru carduri microSD încorporat, ceea ce înseamnă că prin această nouă funcționalitate, Google se gândește și la restul dispozitivelor care vor folosi Android Marshmallow.

9. Suport MIDI
Programatorii MIDI se vor bucura de această funcție disponibilă în noua versiune de Android. Aceasta oferă posibilitatea creării, editării și redării fișierelor MIDI direct pe smartphone. Se pot crea fișiere MIDI prin conectarea unui dispozitiv MIDI prin USB, prin Bluetooth sau chiar prin folosirea unei aplicații specializate.

10. Tuner pentru interfața sistemului
Deși nu este prezent pe lista oficială de funcționalități introduse, aceste meniu secret te lasă să modifici diferite aspecte ale interfeței pe care, până acum, nu aveai cum să le schimbi fără a avea Root.


Poate te intereseaza si