Light L16 este o cameră foto cu Android și are 16 lentile.

Camere foto care folosesc Android nu sunt o noutate, însă noua cameră Ligtht e puțin mai diferită.

Light L16 este o cameră foto care folosește Android și are 16 lentile diferite „împachetate”. Cinci lentile au o distanță focală echivalentă cu 35mm, alte cinci au distanța focală 70mm iar ultimele șase lentile au 150mm, oferind un zoom optic între 35mm și 150mm. Când aparatul face o fotografie, mai multe dintre aceste lentile capturează o imagine la diferite distanțe focale, după care software-ul fuzinează toate aceste imagini diferite într-o singură image de până la 52 megapixeli. Light L16 poate captura și videa 4K.

Camera foto are un display de 5 inch cu touch, cu ajutorul căruia poți controla dispozitivul și edita pozele, având un singur buton fizic, și anume ce de declanșare. Dar asta nu e tot. Camera se poate conecta și la WiFi, asta însemnând că poți împărtăși pozele imediat după ce le faci. Toate aceste funcționalități sunt încorporate într-un dispozitiv de mărimea unui Nexus 6 (159.3mm înalt și 83.0 mm lat), dar de două ori mai gros (aproximativ 20mm).

Deja au început precomenzile, și sunt limitate. Prețul de precomandă este de 1300$, ceea ce e cu 400$ mai ieftin decât prețul normal de 1700$. Cei care precomandă camera până pe 6 Noiembrie vor plăti 200$ acum și restul când camera va fi lansată, la sfârșitul verii lui 2016.

Light L16 este un dispozitiv unic, cele 16 lentile și ecranul de 5 inch diferențiindu-l de alte camere dedicate care rulează Android. Însă la prețul de 1300$ sau 1700$, va fi greu de vândut. Camerele folosite de smartphone-uri devin din ce în ce mai bune și ajung să fie folosite în locul camerelor dedicate de majoritatea persoanelor, în timp ce persoanele pasionate de fotografie deja dețin un DSLR sau preferă să achiziționeze un DSLR care permite schimbarea lentilelor.


Poate te intereseaza si