Apple a folosit două versiuni de procesor A9.

Se pare că noile iPhone-uri nu sunt toate create la fel. Există două versiuni ale procesorului A9 și, deși sunt aproape identice, unul dintre ele pare să consume bateria mai repede.

Cum am spus, sunt două versiuni ale procesorului A9: cel făcut de Samsung și cel făcut de TSMC. Apple a ales să folosească doi producători pentru procesoare pentru a reduce problemele de aprovizionare care sunt comune lansărilor de noi iPhone-uri.

Însă cele două procesoare nu funcționează exact la fel. Deși au performanțe aproape identice, unul din ele consumă bateria mai repede și se încălzește mai mult. Conform unor teste, telefoanele cu procesor creat de TSMC au rezultate mai bune la testul Geekbench pentru baterie, și anume două ore în plus, și funcționează la o temperatură mai redusă decât un iPhone care folosește un procesor creat de Samsung.

Binențeles, nu este un rezultate defnitiv, întrucât testele folosite folosește procesorul într-un mod puțin diferit față de cum este folosit în mod normal. Dacă vrei să afli ce procesor folosește telefonul tău, cel mai ușor este să folosești o aplicație gratuită, Lirum Device Info Lite, și să te uiți la numărul modelului de pe prima pagină: N66AP (6s Plus) sau N71AP(6s) corespund unui procesor Samsung, iar N66MAP sau N71MAP reprezintă un procesor TSMC.


Poate te intereseaza si