Touch 3D pentru Android: Synaptics lucrează la display-uri sensibile la presiune.

Cea mai mare caracteristică de la iPhone 6S și 6S Plus este Touch 3D, altfel spus ecranele telefonelor au senzori sensibili la presiune.

Touch 3D permite telefonului să facă diferența între o atingere ușoar și una mai puternică, iar asta înseamnă că utilizatorul poate desena mai ușor, să dea zooming într-un mod mai avansat și să acceseze diferite nivele ale meniului (atingerea ușoară este pentru a previzualiza un mail, atingerea puternică deschide mailul în full screen).

Această tehnologie ar putea fi adoptată și de viitoarele telefoane Android. Synaptics, compania care se ocupă de controlerul tactil, care se regăsește în touchpad-ul laptopurilor (inclusiv ForceTouch de la MacBook Air), a anunțat o nouă generație de ecrane cu controler care va avea această tehnologie încorporată. Compania a numit această tehnologie ClearForce și va fi prezentată în seria Synaptics 3700.

Synaptics susține că a vorbit cu majoritatea OEM-urilor să folosească acest tip de display pentru flagship-urile de anul viitor. Una dintre companiile care va utiliza această tehnologie este Huawei, care deja a bătut Apple la acest capitol cu display-ul Force Touch de la Huawei Mate S, disponibil doar în modelul premium cu 128 GB. Singura problemă este că Huawei încă nu are dispozitivul încă pe rafturile magazinelor, în schimb Apple da.

Dacă Huawei va folosi controlerul Synaptics Series 3700, atunci se explică de ce nu s-a grăbit să își lanseze telefonul. Oricum se așteaptă să fie o producție în masă, iar unitățile să fie disponibile în acest sfert de an.

Să sperăm că Huawei va folosi această tehnologie pentru ecranele telefoanelor care vor apărea în 2016 și că Apple nu va fi singura companie care utilizează senzorii sensibili la presiune.


Poate te intereseaza si