Prelungește viața smartphone-ului tău!

Deși e la modă să-ți schimbi telefonul în fiecare an, nu toată lumea vrea sau își permite să facă acest lucru. Așadar, hai să vedem cum poți prelungi viața smartphone-ului tău.

E adevărat că tehnologia mobilă avansează într-un ritm așa de rapid, încât dacă achiziționezi acum un smartphone cu specificații mai mult decât decente, într-un an de zile îți va fi greu să te uiți la el la fel. Însă sunt modalități prin care te poți bucura de un smartphone chiar și dacă este „depășit”.

Nu actualiza software-ul din prima zi

Deși pare contra-productiv, nu e întotdeauna cea mai bună idee să actualizezi software-ul din prima zi în care este disponibilă o actualizare. Cel mai bun exemplu este iPhone 4S. Toți cei care au trecut la iOS 8 se plâng că telefonul nu se mai comportă la fel de bine cum o făcea cu iOS 7.

Este de recomdant să așteptați o perioadă și să vă documentați dacă noua actualizare este cu adevărat una benefică.

Înlocuiește bateria

Majoritatea celor care dețin un smartphone cu baterie detașabilă nu știu că bateria ar trebui înlocuită în fiecare an, pentru a avea în continuare o experiență plăcută. Dacă telefonul este încărcat în fiecare noapte (și cum bateria unui smartphone, de regulă, rezistă doar o zi), pe parcurs bateria își pierde din capacitatea de a stoca la fel de multă energie ca la început. Dacă telefonul are o bateria detașabilă, pur și simplu cumpărați una nouă și înlocuiți-o.

Dacă, în schimb, telefonul nu are o baterie detașabilă, în funcție de modelul acestuia, puteți achiziționa carcase care vin cu baterii încorporate. E posibil să fie destul de groase, dar e mai bine decât să fii nevoit să încarci telefonul o dată la câteva ore.

Resetează telefonul

De multe ori nu realizăm, dar performanța telefonului scade exponențial în timp atunci când instalăm/dezinstalăm aplicații, facem poze, înregistrăm video, transferăm muzică sau orice altă activitate care stochează informații în telefon. Câteodată poți ameliora efectul prin curățarea manuală a telefonului (șteregerea fișierelor vechi și inutile, dezinstalarea aplicațiilor care nu sunt necesare), însă cea mai bună metodă este să faci un back-up și apoi să resetezi telefonul la setările din fabrică.

Accesorizează

De multe ori ne dorim un alt telefon doar pentru că nu ne mai place cum arată al nostru. Însă există modalități mai ieftine prin care putem schimba înfățișarea unui telefon.

Multe carcase sunt de tip „full body”, care îmbracă telefonul în totalitate, sau ai putea opta pentru skin-uri. De obicei sunt multe alternative pentru a înfrumuseța un telefon.

Deblochează-ți telefonul (Root sau Jailbreak)

Deși e o modalitate mai complexă, deblocarea unui telefon prin Root (pentru telefoanele cu Android) sau Jailbreak (pentru iPhone-uri) poate nu doar să îmbunătățească performanța unui telefon, dar și să-l facă interesant din nou.

Deși este un proces riscant și care ar putea anula garanția, dacă telefonul e deja „pe ducă” sunt șanse destul de mari ca garanția să fi expirat deja. Dacă nu ai cum să-ți schimbi telefonul încă, cu această metodă poți prelungi viața unui telefon vechi. Sau îl poți strica de tot, dacă nu este făcută cu atenție.

Deși la iPhone-uri nu este ceva neapărat necesar sau foarte folositor, telefoanele cu Android beneficiază foarte mult de pe urma unei deblocări, oferind access la aplicații și funcționalități care nu sunt disponibile cu versiunea oficială a software-ului.

Dacă erai în căutarea unei scuze pentru a nu-ți schimba telefonul încă, sper că această listă te va ajuta să salvezi niște bani până când chiar nu ai încotro și trebuie să-ți iei un smartphone nou.


Poate te intereseaza si