Microsoft lansează noul Surface Pro.

Dacă până acum produsele hardware marca Microsoft se limitau la consolele Xbox și seria de tablete Surface, gigantul din Sillicon Valley anunță Surface Pro, un laptop cu display detașabil care poate fi folosit ca și tabletă prin simpla rotirea ecranului.

Ca design, este un produs foarte interesant. Deși display-ul este detașabil și am putea crede că este defapt o tabletă conectată la o tastatură, Surface Pro este destul de puternic pentru a rivaliza cu Macbook Pro. Sub display-ul de 13.5 inch – cu o rezoluție de 3000 x 2000 pixeli și o densitate de 267 pixeli-per-inch – se ascunde un puternic procesor Intel Skylake, destul RAM pentru a concura cu cele mai performante laptop-uri și o placă video nVidia. Surface Pro vine în mai multe variante, cea mai ieftină la un preț de 1500 $, cu un procesor Intel Core i5, un SSD de 128GB și 8GB RAM, iar cea mai scumpă având un preț de 2700$, care însă oferă un procesor Intel Core i7, 16GB RAM, un SSD de 512GB și o placă video dedicată nVidia.

Probabil trăsătura cea mai distinctivă este modul prin care display-ul este conectat la tastatură. Chiar dacă componentele importante se află sub ecran, tastatura găzduiește o baterie suplimentară și, dacă e cazul, chipul video de la nVidia. Așadar, între display și tastatură trebuie să existe o conexiune PCIe. Astfel că Surface Pro a reinventat balamaua: se numește Dynamic Fulcrum și permite rotirea ecranului la 360 de grade, putând folosit astfel laptop-ul ca o tabletă.

Datorită celor două baterii, ne putem aștepta la 12 ore de funcționare cu o singură încărcare, ceea ce e impresionant pentru un astfel de laptop. Carcasa este metalică și, ca design, seamănă destul de mult cu MacBook Pro, care a și fost comparat de oficially Microsoft.

Precomenzile pentru noul Surface Pro au început astăzi și ne așteptăm să fie disponibil începând cu data de 26 Octombrie.


Poate te intereseaza si