Microsoft Lumia 950 XL va avea bateria detașabilă.

Mult așteptatul și întârziat anunț al celor de la Microsoft legat de noul smartphone flagship este programat pentru 6 Octombrie (da, astăzi) și ne așteptăm ca Lumia 950 și 950 XL să fie, în sfârșit, anunțate oficial. Cele două terminale au fost vedetele mai multor scurgeri de informații și a unei campanii misterioase, în care telefoanele au fost listate „din greșeală” pe site-uri oficiale.

Ultima noutate apărută este și ea dubioasă, dar pare să fie autentică. În poza de mai jos este Lumia 950XL, fără capacul din spate, și putem vedea că bateria este una detașabilă. În mod ciudat, aceasta este fixată sub camera puțin supradimensionată.

Un alt lucru interesant care poate fi observat este capacitatea bateriei, și anume 3340 mAh. Însă, deși pare o capacitate rezonabilă și ar putea fi chiar numărul actual, apar câteva întrebări.

În primul rând, fonturile folosite par inconsistente, între „typical” și „3340mAh”. În al doilea rând, nu prea are sens să fie printată doar capacitatea bateriei pe o parte a bateriei (care, de altfel, are un design minimalist), când e inevitabil ca pe partea din spate să fie prezente informații detaliate. E foarte posibil ca cel care a făcut această poză să fi dorit neapărat să fie vizibilă și capacitatea și a inclus-o în poză. Sau am putea fi noi prea suspicioși.

În orice caz, vestea cea mare este faptul că Lumia 950 XL va avea o baterie detașabilă, caracteristică care devine din ce în ce mai rară printre spartphone-urile de vârf, LG fiind singurii care încă persistă cu G4 și V10. Ne bucurăm că și Microsoft urmărește să facă acest lucru.

lumia-950xl-baterie


Poate te intereseaza si