Consum energie Samsung Tv

Samsung este acuzată că a trișat la testele Europene de eficiență energetică a televizoarelor, în contextul în care și Volkswagen este implicată într-un scandal asemănător.

ComplianTV, un grup de cercetare European, raportează că televizoarele Samsung consumă mai multă energie în situații reale decât s-a înregistrat în timpul testelor de eficiență energetică. Bineînțeles, Samsung neagă puternic acest lucru.

Începând din 2011, televizoarele Samsung încorporează o tehnologie numită „motion lighting”, având rolul de a reduce luminozitatea eranului atunci când imaginea de pe ecran este în mișcare, astfel reducânt și consumul de energie. ComplianTV acuză că acest lucru nu se întâmplă în realitate, ci doar în cadrul testelor oficiale.

Deși cercetarea grupului ComplianTV nu a fost publicată și nu se știu toate detaliie, The Guardian relatează că plângeri asemănătoare au fost înregistrate și de alte state Europene. Spre exemplu, deși nu menționează un anumit brand, Agenția Energetică Suedeză spune că există televizoare care își reduc consumul de energie doar când rulează filmele speciale pentru testare.

Legat de acuzațiile primite, Samsung le neagă cu desăvârșire într-un articol publicat pe blogul oficial.

„Motion lightning nu este o setare care se activează doar în cadrul testelor de eficiență energetică. Din potrivă, este o setare implicită care funcționează atât în laborator, cât și acasă, reducând consumul de energie și ajutând la reducerea impactului asupra mediului înconjurător”.

Această setare este dezactivată automat atunci când utilizatorul modifică setările de afișare a televizorului, astfel încât pot alege între o performanță sporită sau un consum de energie redus.

Comisia Europeană a spus totuși că va investiga acuzațiile, întrucât nu este prima oară când Samsung se află în centrul unui astfel de scandal. În Februarie, politica de confidențialitate a televizoarelor Smart de la Samsung avertiza utilizatorii că „printre informațiile capturate și trimise către părți terțe” vor fi și conversațiile care conțin informații private. Samsung a clarificat mai târziu faptul că televizoarele smart nu monitorizează conversațiile de acasă.


Poate te intereseaza si