Google a lansat recent noua phabletă, Nexus 6P, care are un procesor mai rapid, o cameră foto updatată şi un design impresionant.

Nexus 6P are un display AMOLED foarte frumos, cu o rezoluţie de 2,560 x 1,440 pixeli, este construit din aluminiu şi un design interesant “aeronautical grade”.

Cei de la digitaltrends.com au făcut o comparaţie între noul telefon şi predecesorul său, Nexus 6, produs de Motorola.

Putere și productivitate

Nexus 6P are un procesor opt-core Snapdragon 810, cu frecvenţă de 2GHz, iar Nexus 6 are un procesor quad-core, care rulează la 2.7 GHz. Cu cât viteza procesorului este mai mare, cu atât CPU-ul procesează calculele mai rapid. Mai multe core-uri înseamnă însă un CPU mai performant. Nexus 6P are 8 core şi ar trebui să permită executarea mai multor aplicaţii decât Nexus 6. Amblele telefoane au 3GB RAM, suport pentru aceleaşi opţiuni de conectivitate şi au sistem de operare Android 6.0. Aşadar, Nexus 6P ar fi câştigător la capitolul putere şi productivitate.

Design

Nexus 6P are un display de 5.7 inch, iar Nexus 6 are un ecran de 6 inch. Ambele telefoane au aceeaşi lungime, dar 6P este mai subţire şi e mai uşor de ţinut în mână.

Nexus 6P are o carcasă foarte frumoasă, realizată din aluminiu anodizat, cu un design interesant. Nexus 6 este construit din plastic policarbonat şi are rame de metal, designul lui nici nu se compară cu cel futurist al lui 6P.

Noul telefon de la Google are şi un senzor de amprentă digitală pe partea din spate şi tehnologia Google Nexus Imprint. Aceasta caracteristică va permite blocarea telefonului şi realizarea plăţilor doar cu degetul. Spre deosebire de tehnologia de la Apple, unde trebuie sa apeşi butonul, la Nexus 6P abia dacă atingi senzorul ca să blochezi telefonul. Câştigătorul la capitolul design este tot 6P.

Camera foto

Nexus 6P are 12.3 pixeli, cam puţin în vedere de ce dispozitive găsim acum pe piaţă. Chiar şi Nexus 6 are 13 pixeli. Totuşi, megapixelii nu sunt cei mai importanţi când vine vorba de imagini. Camera foto cu care e dotat dtelefonul 6P are pixeli mari care permit mai multă lumină, asta înseamnă imagini de o calitate mai bună. Camera de selfie are 8MP. Amblele telefoane pot înregistra 4K, dar doar 6P poate înregistra în slow-motion, cu 240 frame/secundă. Câştigător Nexus 6P.

Preţ

Modelele de 32 GB şi 64 GB costă $500 şi $550. 6P va fi disponibil şi în varianta cu 128 GB, cu mai multe opţiuni de culori, la preţul $650.

Este clar că 6P este cu mult superior predecesorului său, Nexus 6. Google a creat un flagship în adevăratul sens al cuvântului. Nexus 6P este un telefon performant, cu un design futurist şi o cameră foto bună.


Poate te intereseaza si