Chiar dacă noul iPhone 6s arată la fel ca predecesorul său, când vine vorba de utilizare aici lucrurile se schimbă. iPhone 6s funcționează diferit față de iPhone 6 datorită tehnologiei 3D Touch și a Peek and Pop.

Iată 11 sfaturi despre iPhone 6 s pe care trebuie să le știi:

1. Reglați sensibilitatea 3D Touch

Trebuie să reușiți să stăpâniți presiunea cu care apăsați pentru un Peek sau un Pop. Este mult mai simplu dacă folosiți 3D Touch și să modificați sensibilitatea de la Medium la Light. Puteți să treceți și pe modul Firm, dacă aveți obiceiul de a apăsa prea tare.

Settings >> General>> Accessibility >> 3D Touch.

2. Folosiți 3D Touch să vă transformați tastatura într-un trackpad

Selectarea un segment de text pe iPhone poate fi un chin, dar 3D Touch face ca totul să fie mai simplu. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați ferm, pe tastatură și să o transformați într-un trackpad. Puteți glisa de la stânga la dreapta pentru a muta cursorul. Apăsați puternic pentru a evidenția textul, apoi copiați, dați cut sau paste, ce aveți nevoie.

3. Arunca o privire peste un website fără să îl vizitezi

Cel mai tare lucru despre 3D Touch este faptul că îți permite să arunci un ochi la alte aplicații fără a părăsi cea în care te afli. De exemplu, un prieten îți trimite un link web, apasă ferm pe link și vei primi o previzualizare a paginii respective, apoi poți să selectezi să deschizi linkul sau să îl adaugi la Readind List sau să îi dai Copy.

4. Gestionare email fără a deschide mesajele

Utilizatorii pot să gestioneze mult mai simplu mailul cu ajutorul tehnologiei 3D Touch. Cu o apăsare mai fermă, pot să arunce o privire la mesajele pe care le-au primit și pot să răspundă, să le dea forward, să le marcheze ca spam, să seteze o notificare sau să mute un mesaj.

5. Trageți în sus App Switcher cu Touch 3D

Cu noul 3D Touch nu mai trebuie să apăsați de 2 ori pe butonul de start, acum este de ajuns să apăsați un pic mai tare pe partea stângă a ecranului ca să deschideți fereastra app switcher cu toate aplicațiile tale active.

6. Dezactivați Live Photos

Live Photos este un format media foarte cool, dar imaginile în mișcare ocupă de 2 ori mai mult spațiu în telefon. Așa că dacă vrei să ai mai multă memorie, atunci poți dezactiva această opțiune.

7. Reglați setările video pentru higher/ lower FPS

Video-urile 4K îți ocupă mai mult spațiu decât Live Photos. Așa că îți recomandăm să îți reglezi setările la video. Poți să alegi între 1080p la 30 FPS, 720p la 30 FPS, 1080p la 60 FPS și 4K la 30 FPS. Modificările se fac astfel: Settings >> Photos and Camera >> Record Video.

8. Apăsați pe imaginea unui contact pentru a iniția un apel telefonic sau pentru a trimite un mesaj

9. Revedeți poze recente în timp ce faceți altele noi

Nu mai trebuie să intri în Camera Roll ca să-ți vezi fotografiile. Este de ajuns să apeși pe tumbnailul de Camera Roll și vei vedea un slide cu fotografiile recente, astfel încât poți să revii imediat și să mai faci și alte instantanee.

10. Creați-vă propriul wallpaper animat

Acest lucru se face cu ajutorul Live Photos. Orice poza facută cu acesta poate fi setată ca wallpaper. Tot ce trebuie să faci e să apeși pe butonul de share și să alegi Set as wallpaper.

11.Aruncă o privire la playlist-uri

Vrei să te uiți rapid la playlistul unui artist pe Apple Music? Apasă puternic și o să îți apară un card care îți arată lista melodiilor, precum și opțiunea de play, shuffle sau add la muzica ta. Dacă apeși și mai puternic, te va duce direct la lista de redare.

Care opțiune o consideri cea mai utilă?

Poate te intereseaza si