Google lansează tableta Pixel C, care poate concura cu Microsoft Surface.

Pixel C este prima tableta Android construită de Google, care ar putea foarte ușor să intre în competiție cu Microsoft Surface.

Pixel C are un design foarte frumos, tableta este construită din aluminiu, este foarte subțire, netedă la atingere și foarte elegantă.

Pixel C seamănă puțin cu Chromebook Pixel. Au același tip de carcasă din aluminiu și port USB Type-C, precum și un display foarte frumos. Mai exact, tableta are un ecran de 10.2 inch, cu o rezoluție 2,560 x 1,800, 308 ppi și o gamă largă de culori sRGB. Sistemul de operare este Android 6.0 Marshmallow.

Are dimensiunea de 10.2 inch pentru a imita hârtia standard A4. Este foarte subțire, are doar 7 mm, și foarte ușoară, încât o să ți se pară că o scapi printre degete. Google a adăugat o bară light-up care se aprinde ca să îți arate cât mai trebuie lăsată tableta la încărcat. Pe spate avem o cameră foto de 8 MP, iar în față una de 2 MP. Procesorul este NVIDIA Tegra X1, 3 GB.

Tableta Pixel C este convertibilă și tastatură opțională. Aceasta se conectează la dispozitiv prin intermediul unor magneți. Poate să adopte mai multe poziții, în diferite unghiuri.

Chiar dacă este susținută prin magneți, tastatura se ține bine de tabletă. Cei de la engadget.com au făcut un test și au scuturat în jos tableta și tastatura nu s-a desprins.

Tastatura a fost creată ca una completă, dar nu este completă decât în proporție de 99% deoarece unele părți au fost tăiate. Un purtător de cuvânt a declarat că o tastatură normală are 19 mm, dar cea de la Pixel C are 18.85 mm.

Pixel C este un dispozitiv de top cu un design foarte frumos. Tableta va fi lansată în perioada sărbătorilor și versiunea de 32 GB va costa 499$, iar cea de 64 GB va costa 599$. Dacă doriți să aveți și tastatura mai trebuie să mai scoateți din buzunar încă 149$.


Poate te intereseaza si