iPhone 6s va ajunge oficial în România pe 9 octombrie!

În ceea ce privește design-ul și componentele hard, cei de la 9to5mac.com scriu că Apple a ales să adauge un simplu simbol pe spatele telefonului pentru a marca faptul că face parte din seria S. Dacă vrei ca lumea să știe că ai un noul telefon iPhone, atunci ai putea să alegi culoarea Rose Gold care este disponibilă în ediție limitată, doar pentru modelele 6s de anul acesta.

Spre deosebire de iPhone 6, iPhone 6s și 6s Plus sunt mai un pic mai subțiri și mai grele, asta din cauza noi tehnologii a display-ului și al modului cum au fost construite. Chiar dacă tehnologia din spatele display-ului s-a schimbat, Apple a decis să nu modifice rezoluția dispozitivelor. iPhone 6 și 6s au un display de 4.7 inch cu o rezoluție de 1334×750 și 326 ppi. iPhone 6 Plus și 6s Plus au display de 5.5 inch și o rezoluție de 1920×1080 și 401 ppi.

În ceeea ce privește specificațiile, iPhone 6s și 6s Plus au un procesor A9, dual-core 1.8GHz, cu 2 GB RAM, în timp ce modelul de anul trecut are procesor A8, dual-core 1.4GHz și 1 GB RAM.

Noile modele din seria S au și Touch ID îmbunătățit, este de două ori mai rapid decât cel de la modelele de anul trecut. Ambele telefoane au iOS9 și sunt performante, dar având în vedere și specificațiile, este clar că modelele S sunt mai bune.

Trecem de la capitolul specificații tehnice și performanțele telefonului, la caracteristicile software. Una dintre cele mai importante caracteristici este display-ul 3D Touch. Această tehnologie permite identificarea presiunii aplicate pe ecran cu degetul și în funcție de aceasta telefonul face diferite acțiuni.

Desigur, și camera foto a primit îmbunătățiri. iPhone 6s și 6s Plus au o cameră foto de 12 MP, spre deosebire de 8 MP, cât are iPhone 6 și 6 Plus. Din păcate, camera foto de la 6s nu are stabilizator optic de imagine, care să te ajute să faci poze în condiții de lumină slabă, dar chiar și așa nu ne putem plânge. Fotografiile făcute cu 6s sunt fantastice.

Capitolul video vine și acesta cu ceva noutăți. iPhone 6s și 6s Plus pot să înregistreze video 4K, la 30 de frame pe secundă. Chiar dacă au stabilizator optic de imagine, Apple a introdus un stabilizator digital. Nu are rost să facem o comparație și în ceea ce privește calitatea imaginii, fiindcă aceasta este garantată.

Apple a mai îmbunătățit anul acesta și video-urile Slow Motion. iPhone 6s și 6s Plus pot să înregistreze până la 120 de frame-uri pe secundă la 1080p și 240 de frame-uri pe secundă la 720p, în timp ce generațiile precedente captau imaginea doar la 240 frame-uri pe secundă la 720p.

Apple a mai adăugat și Live Photos, prin care telefonul face poze automat cu o secundă și jumătate înainte și după ce faci o poză și le cuplează sub formă video cu sunet. Poate fi ușor vizualizată prin atingerea fotografiei originale și prin intermediul 3D Touch care va executa animarea fotografiei.

Și camera frontală a fost îmbunătățită, are 5 MP cu 720p, capacitate de înregistrare, cu 1.2 MP mai mult decât la generațiile precedente. Retina Flash funcționează destul de bine. Camera frontală nu are flash, dar prin intermediul Retinei Flash folosește lumina ambientală pentru a face fotografii.

Noile modele de iPhone 6s și 6s Plus au fost lansate oficial pe 9 septembrie, iar începând cu data de 12 septembrie s-a dat startul pre-comenzilor, iar de pe 25 septembrie acestea au început să fie livrate.

Primele țări care s-au bucurat de prezența lui iPhone 6s au fost: SUA, Australia, Marea Britanie, Canada, China, Franța, Germania, Hong Kong, Japonia.

Potrivit surselor oficiale, România se află pe lista țărilor care îl va primi pe noul iPhone 6s în al doilea val de transport, adică pe 9 octombrie.


Poate te intereseaza si