Priv va fi primul telefon Blackberry care va rula cu Android.

BlackBerry a anunțat că până la sfârșitul acestui an va lansa telefonul Priv, care va avea sistem de operare Android.

Am auzit pentru prima dată despre telefonul cu Android a canadienilor de la BlackBerry în primăvara acestui an, la MWC, unde aceștia îl prezentau publicului sub numele de Slider. Ulterior numele lui s-a schimbat în Venice, ca în final să-l cheme Priv de la “privacy”.

Priv este primul telefon BlackBerry cu sistem de operare Android. Noul telefon Priv va fi lansat la sfârșitul acestui an.

Compania BlackBerry nu a făcut nicio dezvăluire despre specificațiile noului telefon, dar a garantat că va fi un flagship.

John Chen, CEO BlackBerry, a explicat de ce a ales Android:

”Ne-am concentrat să facem un progres rapid pentru a atinge rentabilitatea în acest domeniu. Azi, confirm planul nostru de a lansa Priv, un dispozitiv Android, denumit după misiunea de bază BlackBerry, și anume protejarea intimității clienților noștri. Priv combină cele mai bune metode de securitate și productivitate de la BlackBerry cu ecosistemul expansiv de aplicații mobile disponibile pe platforma Android”.

Se pare că BlackBerry nu este prea mulțumit de dispozitivele sale BlackBerry 10 și a decis să încerce varianta Android pentru a avea mai mult profit.

Rămâne de văzut de cât succes se va bucura Priv, dar are șanse destul de mari dacă luăm în calcul că totuși Androidul este cel mai utilizat sistem de operare mobil din lume, iar telefoane Android cu tastatură fizică sunt practic inexistente.

Cum vă spuneam și într-un articol trecut, dacă toate zvonurile care au apărut despre el într-un final se vor confirma, BlackBerry Priv va fi un telefon cu un design extraordinar de interesant.


Poate te intereseaza si