Facebook introduce video de 360 de grade, pentru un conținut mai captivant.

Facebook încearcă mereu să aducă lucruri noi și să îmbunătățească experiența utilizatorilor, astfel, recent a oferit mai mult suport pentru video-uri.

Rețeaua de socializare a anunțat că începând de azi pe site vor rula clipuri la 360 de grade. Momentan, acest lucru este posibil doar pentru web și Android cu suport pentru iOS în următoarele luni.

Video-urile de 360 de grade de pe Facebook funcționează exact ca pe YouTube. În timp ce un clip rulează, poți să îl muți pe desktop cu cursorul și dând click. În cazul în care folosești un telefon mobil, trebuie să îți folosești degetul pentru a face asta. În curând, probabil, va fi posibilă și apariția VR-ului în News Feed, când dispozitive precum Oculus Rift și PS VR vor ajunge la utilizatori.

Există deja companii care își posteaza imaginile pe Facebook. Acestea sunt Star Wars, Discovery, VICE, GoPro, Saturday Night Live și LeBron James & Uninterrupted.

Primul video de 360 de grade de la Disney și LucasFilm este un promo pentru Star Wars: The Force Awakens. Facebook spune că aceste imagini nu sunt doar pentru editori, oricine care are o multi-cameră de captare poate să posteze imagini filmate din mai multe unghiuri.


Poate te intereseaza si