Atunci cand vrei sa iti faci un cont, indiferent ca e vorba de Facebook, Google sau Twitter, trebuie sa ai peste 13 ani ca sa poti deveni utilizator. Principalul motiv pentru care exista aceasta conditie este siguranta celor mici in mediul online.
Cu toate acestea, stim cu totii ca acest lucru nu este respectat, pentru ca marile corporatii nu pot verifica varsta reala a utilizatorilor si tocmai din acest lucru, mare parte din copii au deja conturi pe cele mai populare retele de socializare.
In prezent, americanii lucreaza la o varianta de Youtube cu diferite functii suplimentare prin care parintii sa fie “ochii din umbra” al copiilor controlandu-le activitatea.

google kids
Children’s Online Privacy Protetion Act obliga companiile americane sa aiba permisiunea unuia dintre parinti inainte de a inregistra informatii despre “odraslele” lor.
Google ia si el atitudine dupa ce in iunie cei de la Facebook le permit copiilor cu varste mai mici de 13 ani sa isi faca cont cu conditia ca unul dintre parinti sa fie utilizator al paginii de socializare.

Poate te intereseaza si