Cover Samsung Galaxy S6 erdge+

Samsung Galaxy S6 Edge+ este cel mai nou phablet lansat în August 2015, de Samsung. Telefonul, poate să fie alternativa perfectă pentru cei care doresc telefoane cu display mare însă doreau și unicitatea unui ecran curbat, aspect pe care fratele Galaxy Note 5 sau competitorii, nu îl au încă.

La început de Septembrie 2015, am intrat în posesia gigantului Samsung Galaxy S6 Edge+ prin intermediul progamul Orange Smartphone Tester.  Timp de 3 săptămâni, am folosit smartphone-ul în paralel cu cel personal. Probabil devenea telefonul principal însă acesta a fost codat în rețeaua Orange, pentru că până la urmă aceștia l-au pus la dispoziție.

Pe parcursul acestor săptămâni, S6 Edge+ ne-a uimit plăcut. Este un telefon cu dimensiuni mari însă acestea își au rostul perfect atunci când descoperim o baterie ce rezistă în stand-by aproape o săptămână sau o zi întreagă când îi testezi toate funcțiile.

Specificații tehnice Samsung Galaxy S6 Edge+

Procesor Octa Core – 2100 Mhz + 1500 Mhz

Memorie Ram – 4 GB

Display curbat –  Quad HD Super AMOLED 5.7 inch

Camera foto – 16 MP principală, 5 MP frontală (selfie)

Capacitate baterie – 3000 mAh

Capacitate de stocare – 32 GB

Design

Samsung Galaxy S6 Edge+ (11)

Aspectul telefonului aflat la test nu este unul nou, doar dimensiunea acestuia îl face diferit. Același design găsim și în cazul fratele mai mic, Galaxy S6 edge. Datorită faptului că are 5.7 inch, S6 edge+ se dovedește cu aspect plăcut dar tot odată și destul de utilizat cu o singură mână.

Display

Samsung Galaxy S6 Edge+ (6)Cuvintele descriu prea puțin rezoluția și calitatea ecranului de 5.7 inch disponibil. Rezoluția de 1440 x 2560 pixels, redă imaginile cât și pozele fantastic.
Ecranul curbat are și el rostul său important, imaginile în modul wide sunt afișate într-un mod nobișnuit însă plăcut ochiului.

Hardware

Interior Samsung Galaxy S6 Edge +
Via: How2Tech

La interor, Samsung a “dozat” bine componentele. Procesorul Samsung Exynos 7420, Octa-core la 2.1 Ghz împreună cu cei 4GB memorie RAM “fac echipa” bună, rezultatele livrate de telefon cu aceste două componente fiind foarte bune.
Camera foto principală de 16 MP aduce un mare plus telefonului, oricând se poate utiliza ca un înlocuitor al DSLR-ului. Marea schimbare este camera frontală, față de modelul anterior S5, S6 edge+ realizează selfie-uri foarte bune cu camera de 5MP.

Performante

Samsung Galaxy S6 Edge Plus Antutu

Așa cum ne așteptam, modelul cu ecran de 5.7 inch curbat, s-a dovedit învingător în testul realizat cu ajutorul aplicației Antutu. Telefonul a realizat un rezultat de 68800 de puncte în varianta de test pe 64 de biți. Se poate observa faptul că în rezultatele Antutu, acesta stă pe locul întâi și poate să fie urmat de modelul S6 edge, alt telefon cu rezultate foarte bune.

Conectivitate

Ca orice telefon premium, S6 Edge+ beneficiază de conectivitate 4G, Wifi AC dualband.
Conectivitatea cu gadgeturi sau alte telefoane se poate realiza prin bluetooth v4.2.
Modulul GPS se conectează fie prin cartela de la operatorul de telefonie ales la satelit, sau direct la sateliții Glonass sau Beidu.
Pentru plăți sau conectate cu alte dispozitve există NFC.
Conectarea la calculator sau încărcător se face prin portul microUSB v2.0

Camera foto & Video

Camera foto Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Unul din punctele sale forte, camera foto și tot odată video înregistreză și face poze incredibil de bune. Pentru că la poze cuvintele descriu prea puțin cele văzute, iată o mini galerie.

La categoria video, telefonul strălucește, înregistrează foarte bine și poate cu succes “trimită la pensie” aparatele foto compacte.

Autonomie

Via: How2Tech
Via: How2Tech

Bateria nedetașabilă este echilibrată perfect pentru cei care utilizează intens telefonul dar și pentru cei care îl folosesc mai puțin și își doresc o autonomie ridicată. Oricând puteți pleca liniștiți în oraș iar dacă seara este plictisitoare și telefonul este singura scăpare de plictiselă, acesta nu se va descărca prea curând. Noi am utilizat telefonul destul de mult (poze, înregistrări, rețele sociale) într-o seara iar pe la 4:30, dimineața procentul era la 30%, aspect mai mult decât plăcut.

Am avut și o săptămână încarcată iar smartphone-ul mai mult a stat în stand-by. Bateria de 3000 mAh, a rezistat perfect timp de 5 zile și mai avea aproximativ 35%.

Preț

Samsung Galaxy S6 Edge+ este disponibil la Orange la prețul de 829 EUR sau înpreună cu diverse abonamente. Costul este unul destul de piperat însă pentru acestă sumă beneficiați de un telefon cu specificații de top și display mare, chiar foarte mare. 

Puncte pozitive

  • Display de bună calitate.
  • Cameră foto& video cu rezultate apropiate de un aparat foto DSRL.
  • Cameră selfie îmbunătățită față de modele precedente.
  • Procesor și memorie RAM perfect alese pentru o utilizare lipsită de blocaje.
  • Autonomie foarte bună pentru o utilizare zilnică.
  • Materiale de bună calitate ce oferă o experiență premium.
  • Funcție specială pentru utilizare cu o singură mână, toată înterfața își micsorează dimensiunea.
  • Încărcarea rapidă este utilă pentru cei care nu au mult timp la dispoziție pentru a lăsa telefonul să se încarce.

Puncte negative

  • Există momente când trecerea de la modul wide la cel portret se face cu distorsionarea imaginii.
  • Spatele din sticlă este destul de pretențios cu amprentele, imadiat ce este atins poți cu succes să descoperi amprentele persoanei ce a utilizat telefonul.
  • Camera selfie aplică de multe ori o procesare automata pozelor. În cazul doamnelor și domnișoarelor poate să fie util, la bărbați cu siguranță nu.
  • Marginile sunt ascuțite, iar atunci când îl folosești cu o singură mână și îl ții mai strâns ai senzația că te ai în mână un cuțit semi ascuțit.
  • Dimensiunea ce fiecare dintre utilizatori trebuie sa și-o asume, din punctul meu de vedere îl duce automat doar în tabăra utilizatorilor de gen masculin.

Concluzie

Dacă îți dorești un telefon cu display mare și curbat, Galaxy S6 edge+ este alegerea perfectă. Ramul și procesorul fac ca orice aplicație să ruleze impecabil, iar autonomia bateriei îl ajută din plin să fie la categoria best phone.

Galerie foto Samsung Galaxy S6 edge+

REVEDEȚI PREZENTAREA
Samsung Galaxy S6 edge+

Poate te intereseaza si