samsung ssd pro

Samsung 950 Pro este cel mai rapid SSD lansat până acum.

Samsung a lansat 950 Pro, primul SSD de consum, care pune vertical tehnologia NAND (V-NAND) într-un dispozitiv de dimensiuni gumstick M.2 PCI Express. Rezultatul, așa cum puteți ghici, este că are o viteză mai mare. Modelul de 512 GB, care costa 350 de dolari, poate citi la 2.5 GB/s și scrie la 1.5 GB/s, find mai rapid chiar și decât SM951 SSD, care era până acum cel mai rapid dispozitiv al companiei.

Este primul drive de masă al lui Samsung care folosește NVMe (Non-Volatile Memory Express), o interfață creată special pentru SSD-uri care să le ajute să absoarbă mai puțănă energie și să dureze mai mult. Ca rezultat, modelul de 512 GB scrie garantat pană la 400 TB de date. Driver-ul folosește a doua generație 32 layer V-Nand de la Samsung, și nu chipul 48 layer care a fost recent anunțat.

950 Pro are interfața asemănătoare cu SATA a lui 850 Pro, dar este cu mult mai performant decât acesta, are de patru ori mai mare viteza de citit și de trei ori mai mare viteza de scris. Acesta este ideal pentru profesioniștii care își doresc performanță, lățime de bandă mai mare și latență mai mică pentru PC-uri high-end sau laptopuri.

Ele pot rezista la vibrații 20G și 1500g (peste 0,5 milisecunde) de șoc fizic, ceea ce le face ideale pentru dispozitivele mai mari. Luna viitoare aceste SSD-uri vor fi disponibile la prețul de $200 (256GB) și $350 (512GB).


Poate te intereseaza si