Samsung Galaxy Note 5 and Samsung Galaxy S6 Edge +

La scurt timp după ce Apple a lansat programul de upgrade pentru iPhone, Forbes scrie că Samsung vrea să facă același lucru pentru smartphone-urile Galaxy.

”Samsung ar putea lansa acest program leasing în următoarele luni, sau chiar mai repede, a declarat un director”, scrie Forbes.

Operatorii de telecomunicații au trecut de la contractele de subvenționate, unde costul unui smartphone era ascuns în abonamentul lunar de la gratuit până la 200 de dolari, iar acum prețul real al unui telefon este mult mai vizibil. Din acest motiv, companiile producătoare de telefoane mobile oferă finanțare atractivă pentru a încuraja upgrade-ul regulat.

Samsung are o motivație mai mare decât Apple să facă asta. În timp ce Apple se bucură de vânzări record, compania din Coreea de Sud se zbate să se lupte cu Apple și celelalte companii din China care produc dispozitive cu Android. Potrivit 9to5mac.com, afacerea cu smartphone-uri a lui Samsung a scăzut cu 37.5% în al doilea sfert al anului și compania plănuiește să concedieze 10% dintre angajați.

În timp ce condițiile de finanțare ale companiei nu sunt cunoscute, este probabil ca Samsung să adopte aceeași abordare precum Apple, în care plătești costul telefonului în doi ani, dar poți să faci upgrade la un nou model în fiecare an. Planurile Apple încep de la 32 $ / luna.

Ce părere ai despre ideea celor de la Samsung?

Poate te intereseaza si