iFixit a testat noul iPad Mini 4: are o baterie foarte mică si seamănă cu iPad Air 2.

La începutul acestei luni, Apple a prezentat noua tabletă iPad mini 4, care este aproape identică cu iPad Air 2, dar mai mică.

Recent, cei de la iFixit au distribuit imagini prin care demonstrează că iPad mini 4 este doar un iPad Air 2 mai mic.

iPad mini 4 a împrumutat de la iPad Air 2 tehnologia ecranului laminat complet, care permite ca dispozitivul să aibă un design mai subțire. Sticla și display-ul sunt aderate, ceea ce face ca designul să fie mai rigid și repararea ecranului să fie mai dificilă.

iFixit mai arată că iPad mini are bateria făcută în așa fel încât poate să fie deconectată, spre deosebire de bateriile care se găsesc la iPad-urile mai mari. Încă o asemănare între iPad Air 2 și iPad mini 4 este cablul Touch ID care acum este integrat direct în cablul de display.

Și designul antenelor a fost schimbat, jumătate dintre acestea sunt localizate în partea de sus a dispozitivului, ca la iPad Air, iar cealaltă jumătate în partea de jos, ca la generațiile precedente de iPad mini.

Noul iPad mini 4 are o cameră foto de 8 MP și 1.2 MP FaceTime shooter, procesor A8 și 2 GB RAM.

iFixit a dat 2 puncte din 10 pentru reparabilitate, laudă faptul că telefonul are o baterie care poate fi scoasă cu ușurință, dar critică celelalte aspecte de design. Și iPad Air 2 a primit tot atâtea puncte.

Iată care sunt concluziile celor de la iFixit:
  • Ecranul LCD și sticla sunt lipite una de cealaltă, acest lucru simplifică procedura de deschidere, pe de altă parte crește costul de reparare în caz că se crapă display-ul și crește riscul de deteriorare a ecranului LCD la deschidere
  • Conectorul Lightning este lipit de placa de bază, așa că să nu îi îndoiți acele
  • Din cauza picăturilor de adeziv,care țin toate elementele la un loc, toate reparațiile sunt mai greu de făcut
  • Dacă vreți să vă bucurați în continuare de un Touch ID funcționabil atunci când înlocuiți display-ul aveți grijă să îndepărtați butonul de Home, chiar daca este o munca foarte grea.

Poate te intereseaza si