Z2 Pro este phablet-ul premium a celor de la Lenovo.

Cu toți știm cât de pretențioasă și concurentă este piața telefoanelor premium și fiecare model pe care un brand îl lansează trebuie să fie mult mai performant decât modelul lansat în urmă cu câteva luni și mai puțin performant decât cel care urmează să-l lanseze. Nu mai vorbim de cât de greu este să ții pasul cu smartphone-urile produse de cei de la Samsung, Apple, HTC, LG.

Se pare că cei de la Lenovo sunt destul de ambițioși și nu se tem foarte tare de concurență, iar noul Lenovo Z2 Pro pe care l-au lansat acum ceva timp, i-a adus în centrul atenției și i-a transformat într-un adversar de temut.

Pentru a atrage atenția publicului cu un produs abia lansat, cei de la Lenovo trebuiau să se diferențieze de restul telefoanelor deja existente pe piață prin design și specificații tehnice. Raportându-ne la Z2 Pro-ul celor de la Lenovo, acesta le are pe toate. Vine cu specificații de top, premium și un display pe măsură, 6 inch.

Avem de a face cu un telefon dual-sim, construit din metal, cu greutate de 179 de grame, acesta măsurând însă doar 7,7 mm în grosime, care vine cu un display de 6 inch, rezoluţie QHD (2.560 x 1.440 pixeli). Având în vedere dimensiunile, Lenovo a renunţat la un capac pe partea din spate, optând pentru un design unibody. În consecinţă , bateria de 4.000 mAh nu poate fi schimbată şi nu există un lăcaş pentru carduri microSD.

Specificaţiile hardware nu ies însă din tiparele concurenţei. Lenovo Vibe Z2 Pro este împins de un SoC Qualcomm Snapdragon 801, în care sunt incluse procesorul quad-core Krait 400 la 2,5 GHz şi cipul grafic Adreno 330. Memoria RAM disponibilă este 3 GB, iar utilizatorii vor avea acces la 32 GB de spaţiu de stocare, fără a mai permite utilizatorilor să-și extindă memoria internă deoarece lipsește slotul pentru cardul microSD.

Camera aleasă de Lenovo este de 16 megapixeli şi include stabilizare optică şi filmare în rezoluţie 4K. Pentru fotografii mai bune pe lumină slabă a fost inclus un blitz cu două LED-uri.

Despre Lenovo Vibe Z2 Pro nu este prima dată când scriu sau când interacționez și îmi aduc aminte și acum cât de nerăbdătoare am fost să pot să am ocazia să îl testez. Pe la începuturi, dacă memoria nu mă înșeală, a apărut pentru prima dată în Rusia iar către țara noastră a ajuns destul de greu, însă a meritat așteptare.

Pentru cei care consideră că sunt compatibili cu dimensiunile mari ale ecranului și cu performanțele de top cu care acesta vine, am să le dau o veste!

Lenovo Vibe Z2 Pro este la reduceri pe site-ul celor de la Gearbest și costă 329 dolari (12%reducere).


Poate te intereseaza si