Apple a anunțat noul iPad Pro pe care urmează să-l lanseze în noiembrie.

Apple a anunţat că va lansa un iPad Pro cu un display de 12.9 inch la evenimentul de pe 9 septembrie din San Francisco.

Apple a anunţat cu mare entuziasm că va lansa cel mai mare iPad care va avea şi stylus (stilou Apple).

Tableta de 12.9 inch va avea o rezoluţie de 2732×2048. Apple Pencil este un dispozitiv sensibil la presiune, care îţi permite să creezi o varietate de semne şi efecte, de la linii foarte subţiri până la umbre subtile. Stiloul se încarcă de la iPad Pro, iar încărcarea se face destul de rapid. Tot ce trebuie să faci este să îl bagi în tabletă şi în 15 secunde vei avea suficientă energie pentru a îl folosi 30 de minute.

iPad Pro are aceeaşi lăţime precum iPad Air, dar mai înalt. Astfel, poate afişa două ecrane de iPad Air în modul portret. Datorită ecranului mai mare, iPad Pro a putut fi dotat şi cu o tastatură mare, care asigură o experienţă mai bună. Toate aceste caracteristici fac ca tableta să fie foarte utilă. iPad Pro este echipată şi cu controler de timer de afişare personalizată ca la iMac.

Noul iPad Pro se anunţă a fi cel ma rapid şi puternic iPad din istoria Apple. Are un procesor A9X, 64-bit. În comparaţie cu iPad Air 2, noul iPad oferă până la 1.8 mai multă viteză de procesare şi o performanţă grafică dublă. Deşi are un procesor rapid, bateria lui iPad Pro rezistă până la 10 ore.

Tableta are o cameră foto de 8MP iSight, cameră FaceTime HD, suport wireless 802.11ac şi suport pentru o viteză 150Mbps LTE. Dispozitivul cântăreşte 712,14 grame şi are o grosime de 6.9 mm. Are 4 speakere, care sunt programate să ajusteze sunetul în funcţie de cum utilizatorul ţine tableta, iar acestea se aud de trei ori mai tare decât se aud la iPad Air 2.

Apple a mai anunţat şi un accesoriu pentru tastatura iPad Pro, la fel precum cea de la Microsoft Surface Pro. Tastatura inteligentă vine cu un conector smart, care se ataşează tabletei şi oferă o asociere foarte bună.

Tableta va fi disponibilă în luna noiembrie, la preţul de 799 de dolari, pentru modelul cu 32 GB, iar utilizatorii vor putea să aleagă între trei colori: silver (argintiu), space grey (gri) şi gold (auriu).


Poate te intereseaza si