Fie ca este vorba de o achizitie second hand fie ca va cumparati un telefon nou, cele 3 lucruri prezentate mai jos probabil ca sunt printre cele mai importante atunci cand vine vorba de a alege un telefon. Sunt aspecte mai putin discutate cum ar fi specificatiile tehnice sau pretul, despre care se vorbeste peste tot.

Quick Charge

Pentru cei care nu stiu, Quick Charge – ajuns acum la versiunea 2.0 – este un stadard brevetat de Qualcomm ce permite incarcarea mai rapida a telefoanelor. Aceasta functie este intalnita pe modelel mai noi si deobicei pe cele din zona high-end, asa ca daca vreti un telefon second hand – slabe sanse sa gasiti un device cu suport pentru Quick Charge.

quick-charge

Suport si update

Un alt aspect de luat in calcul este suportul oferit de vendor si perioada pentru care va fi oferit acest suport. Aici ne referim in principal la update-uri de sistem de operare si/sau securitate. In lumea telefoanelor Android acest suport de la vendor dureaza maxim 2 ani de la lansarea produsului in cauza.

google-android

Asadar, de aici tragem concluzia ca ar fi bine sa ne cumparam un telefon care a fost lansat de curand pentru a beneficia de o perioada cat mai lunga de update-uri. Deci, nu ar fi o ideea tocmai buna sa ne cumparam un telefon lansat acum un an, chiar daca are specificatii extraordinare – vezi Samsung Galaxy Note 4 – daca stim ca urmasul lui – Note 5 – este pe cale de a sosi in magazine in viitorul apropiat.

Personalitate

android-personalitate

Nu ma refer aici neaparat la personalitatea telefonului ce mai degraba la personalitatea posesorului. Degeaba scriu eu intr-un review ca Xiaomi Note 2 este telefonul cu raportul pret/performanta cel mai bun sau ca Samsung Galaxy S6 Edge+ are cel mai bun display daca tie iti place OnePlus 2 pentru alte motive.

Telefonul este un obiect pe care il folosim 1-2 ani zi de zi si ar trebui sa fie un dispozitiv care sa ne placa. Nu trebuie neaparat sa fie cel mai performant, sa aibe cel mai mare display sau sa fie cel mai nou lansat model, ci trebuie sa fie un telefon care sa ne placa si pe care sa il folosim cu drag.

Asadar, pe langa toate review-urile pe care le cititi pe internet sau pe langa toate parerile pe care le auziti de la prieteni, testati voi singuri telefonul inainte de a il cumpara. Voi sunteti cei care stiti care este cel mai bun telefon pentru voi. Cel mai bun telefon pentru mine nu este cel mai bun telefon pentru tine.

De exemplu mie nu imi place seria Note de la Samsung din cauza dimensiunilor foarte mari. Chiar daca peste tot pe internet citim ca acestea sunt cele mai tari telefoane Android, eu nu mi-as cumpara unul. Factorul personalitate este unul foarte important. Alegeti telefonul care va place.

Articol scris de Cristian de la iTablete.


Poate te intereseaza si