Acer Aspire V15 Nitro

A sosit momentul să facem primul review pentru un laptop. Am început cu Acer,  aceștia ne-au oferit în teste laptopul de gaming Aspire V15 Nitro.

Sunt convinsă că atunci când te gândești la Acer, te gândești la niște laptopuri nu foarte performante și nici foarte scumpe, însă de data asta, crede-mă, Acer ne-a trimis în teste un laptop puternic din punct de vedere hardware și nici prea ieftin. Întorși din vacanță, Acer s-a gândit că este cazul să ne apucăm de treabă și timp de 1 săptămână l-am avut în teste pe laptopul de gaming Aspire V15 Nitro. Din curiozitate m-am uitat cam care ar fi prețul lui de achiziție dacă în urma testelor mă voi îndrăgosti de el. Va trebui să scot cam 4.900 lei potrivit producătorului.

Prezentare video

Cu toate că prețul este destul de piperat, raportat la calitate și comparând cu specificațiile tehnice o să vedeți că se merită să scoateți atâția bani din buzunar, dacă sunteți și gamer, nu un simplu utilizator de laptop.

Acer oferă mai multe configurații la modelul Aspire V15 Nitro, iar noi am testat modelul V15 Nitro – VN7-571G-70MR.

Specificații tehnice

  • Display full HD de 15,6 inch,
  • Procesor Intel Core i7-5500U cu frecvență de 2,4Ghz
  • Memorie RAM 12GB
  • Placă video Nvidia GTX950 cu 4GB memorie RAM
  • Stocare – SSD de 256GB și un hard de 1TB.
  • Cititor de carduri SD, 3 porturi USB 3.0 , un port HDMI, Blu-Ray/DVD-RW.

Tastatura  lui Acer Aspire V15 Nitro este iluminată de niște LED-uri roșii. Tastele au o dimensiune redusă, iar spațiul dintre tase este la rândul său mic, astfel că dacă nu ești încă obișnuit cu laptopul și tastezi în grabă, s-ar putea să te enervezi când vei observa că tot greșești.

Timp de 7 zile am avut ocazia să-l folosesc pe Aspire V15 Nitro ca pe propriul meu laptop, practic l-am înlocuit pe cel pe care îl am la birou. Nu am profitat foarte mult de jocuri, în concluzie, rare au fost ocaziile în care m-am jucat pentru a îl testa la adevărata lui valoare. Dar pentru acest aspect avem realizat o serie de benchmark-uri.

Rezultate Benchmark

Galerie Foto

Puncte pozitive

Design – încă de când l-am văzut mi-a plăcut cum arată carcasa cauciută de culoare negru mat și acea balama argintie, toate îmbinându-se perfect și oferindu-mi o notă de eleganță și seriozitate în același timp.

Performanța – Raportul calitate-preț este unul excelent, componentele cu care Acer Aspire V15 Nitro vine echipat va mulțumi și un gamer înnebunit după jocuri dar și un utilizator normal care își dorește în viața de zi cu zi un laptop premium și pe care să nu îl schimbe prea curând. Dacă veți edita fotografii sau videoclipuri veți observa că nu folosește prea multe resurse iar dacă vorbim de browsing și vizionare de filme veți avea senzația că nici nu necesită o putere mare de procesare, atât de bine merge.

Autonomia – la acest capitol, pe partea mai soft de utilizare (browsing, mailuri, editare foto etc), am fost multumiți de baterie, aceasta ținându-ne cam 6 ore, însă în ziua când am și jucat ceva jocuri pe el, timpul a scăzut undeva la jumătate, aproximativ 3 ore.

Sistemul de operare – vine cu Windows 8.1 preinstalat.

Acer DustDefender și tehnologia Acer CoolBoost – DustDefender1 previne acumularea de praf iar tehnologia Acer CoolBoost1 vă oferă o interfaţă utilizator de tip pop-up pe ecranul dvs. de unde puteţi controla cu uşurinţă fluxul de aer şi îmbunătăţi sistemul de răcire.

Puncte negative

Dimensiunile și greutatea – după gusturile mele când vine vorba de laptopuri, trebuie să recunosc că la început acest Aspire mi s-a părut cam mare și cam greu în comparație cu laptopul meu, însă după câteva ore m-am obișnuit cu dimensiunile lui și nu mi s-au mai părut o problemă.

Tastatura – cu toate că mi-a plăcut iluminarea LED de culoare roșie, tastele mi s-au parut destul de mici la fel ca și distanța dintre taste.

Touchpad-ul – ocupă un spațiu destul de mare de pe baza laptopului, iar suprafața lui nu era foarte alunecoasă.

Concluzii

Acer Aspire V15 Nitro este desktop-replacementul perfect. Dimensiunile lui îți permit să îl utilizezi atât pentru task-urile tip office, dar și atunci când vrei să te relaxezi și să te joci jocurile preferate.

Dacă bugetul îți permite să îl achiziționezi, 2-3 ani poți să stai liniștit privind utiliazarea lui.

La momentul în care postăm acest review, în oferta eMAG nu se mai află acest model, însă există și alte versiuni ale lui V15 Nitro.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Acer Aspire V15 Nitro VN7-571G-70MR

Poate te intereseaza si