Facebook lucrează la un asistent virtual pentru Messenger.

După ce Apple a spart gheața cu asistenta virtuală Siri, Google a venit ceva mai târziu cu Google Now, mult mai rapid și mai bun. În prezent și Microsoft are un asisten virtual, pe Cortana, ce va fi disponibilă pe Windows 10. Însă acești asistenți/asistente virtuale nu prea par a mai fi la modă.

Asistenul virtual de la Facebook se va numi Moneypenny și  va fi mult mai diferit față de actualele asistente pe care tocmai le-am enumerat. Și asta pentru că va avea rolul de a te conecta cu „oameni reali” pentru nevoile tale. În clipa de față este testat de un grup restrâns de utilizatori din San Francisco, tocmai pentru a îmbunătăți performanțele asistentului până la lansarea oficială.

Facebook confirmă existența asistentului M care va fi integrat în aplicația de Messenger a fi disponibil pentru ˝chat˝ la fel ca orice altă persoană din lista de contacte. Sinceră să fiu nu știu dacă întrebările pe care utilizatorii le vor avea pentru M vor fi date de o persoană reală care se află la mii kilometri depărtare în spatele unui calculator sau sistemul va oferi automat răspunsul, însă tare mi-ar plăcea să aflu.

Cât despre protejarea datelor cu caracter personal, asistenul M le va folosi doar pe cele care i-au fost furnizate. Aplicaţia păstrează doar un istoric cu informaţiile furnizate ce vor fi folosite pentru a da răspunsuri mai rapide şi precise în viitor.

Ce părere ai despre viitorul asistent virtual de pe Facebook? Este necesar?

Poate te intereseaza si