Intelligent Energy au reuşit să dezvolte o celulă energetică pe bază de hidrogen care să poată intra într-un iPhone 6.

Compania britanică care produce tehnologii de putere şi alimentare, Intelligent Energy, a dezvoltat tehnologia Fuel Cell care suportă cartușe de hidrogen şi care asigură o autonomie a bateriei de până la o săptămână.

Sistemul de celule energetice pe bază de hidrogen va fi disponibil in India peste câteva săptămâni. Acesta crează electricitate pe baza unor reacţii chimice rezultate în urma combinării hidrogenului cu oxigenul, care produce o cantitate mică de vapori de apă şi căldură ca deşeuri.

Anul trecut, Intelligent Energy a mai lansat un încărcător pe bază de hidrogen care se numeşte Upp, dar noua tehnologie de Fuel Cell se potriveşte cu iPhone 6 şi intră fără să ii altereze mărimea şi forma.

“Din câte ştim noi, aşa ceva nu s-a mai făcut. Am reuşit să facem o celulă atât de subţire încât să intre în carcasă existentă fără să altereze bateria reîncărcabilă. Este un pas uriaş pentru că noua tehnologie le oferă oamenilor o cale cu care să se simtă confortabil”, a declarat Henri Winand, CEO Intelligent Energy.

Singură diferenţă de design pe care iPhone 6 o suferă este adăugarea unor orificii care permit ca o cantitate mică de apă să se evapore. În plus, The Telegraph scrie că priza pentru căşti a fost modificată pentru a putea fi posibilă alimentarea cu hidrogen gazos, dar asta doar pentru că este vorba despre un prototip.

Intelligent Energy intenţionează să vândă un cartuş de unică folosinţă care se va ataşa la partea de jos a smartphone-ului şi care va oferi suficientă pulbere de hidrogen eliberat cât să asigure o săptămână de utilizare normală. Se zvoneşte că Apple este partener în acest proiect, dar deocmadată niciuna dintre companii nu au comentat referitor la acest subiect.


Poate te intereseaza si