RCS & RDS va oferi servicii de date mobile 4G LTE în 25 de orașe.

Începând de ieri, 20 august, RCS & RDS este posesorul unei licentei 4G in banda de 2600 MHz (TDD) si va oferi clientilor sai noi si existenti, fara costuri suplimentare si la orice tip de abonament, servicii de date 4G in 25 de orase din tara, pana la finalul anului 2015. Tehnologia 4G le va aduce utilizatorilor Digi Mobil viteze de transfer de pana la 150 Mbps.

Pentru început, în prima etapă a proiectului, până la finalul lunii septembrie, clientii Digi Mobil din 12 orașe vor beneficia de avantajele tehnologiei 4G: București, Cluj, Timișoara, Brașov, Oradea, Craiova, Constanța, Iași, Arad, Sibiu, Pitești și Ploiești, urmând ca până la finalul anului să își extindă aria de acoperire în Galați, Brăila, Baia Mare, Târgu Mureș, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Reșita, Slatina, Hunedoara, Vaslui, Alexandria. În același timp, compania va continua să își dezvolte rețeaua de comunicații mobile pentru a avea acoperire 3G și 4G la nivel national.

Tehnologia 4G va fi disponibilă în pachetele Digi Mobil începând cu sfârșitul lunii septembrie când compania va introduce în ofertă să comercială și terminale compatibile  4G (LTE TDD în bandă 38 LTE TD 2600). Clienții Digi Mobil vor putea naviga mai rapid pe internet, vor putea descărcă aplicații, muzică, iar streaming-ul video sau încărcarea fișierelor de mari dimensiuni se vor realiză într-un mod mult mai rapid.

Noua licență a companiei în bandă de 2600 Mhz (TDD) a fost dobândită în urmă unui proces de cesiune dintre 2K Telecom și RCS & RDS, cu acordul Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).


Poate te intereseaza si