microsoft bridge

Microsoft  lansează instrumentul “Windows Bridge”.

Nu este niciun secret că Microsoft îşi doreşte cât mai multe aplicaţii pentru Windows 10 pe PC, tablete şi telefoane. Cele mai populare au fost deja create pentru Android, iOS şi versiuni mai vechi de Windows, dar situaţia e puţin mai complicată atunci când vine vorba de a oferi suport pentru alte platforme.

Din acest motiv, în aprilie, Microsoft a anunţat că lansează instrumentul “Windows Bridge”, care îi ajută pe dezvoltatori să rescrie codurile pentru noile aplicaţii Windows. Ei bine, acest lucru s-a întâmplat şi recent Microsoft a lansat “puntea” pentru iOS. Dezvoltatorii pot folosi acest intrument pentru a rescrie codurile pentru aplicaţiile lor şi să se potrivească cu noul sistem de operare.

Codul sursă se poate deschide direct prin instrumentul Bridge, astfel cei care îl folosesc pot să contribuie la îmbunătăţirea lui. Cei care folosesc aplicaţiile nu trebuie să-şi facă griji, acest instrument este dedicat dezvolatorilor, care trebuie să facă mici modificări pentru ca aplicaţiile să funcţioneze. SDK este gata să fie utilizat şi pentru limbajul Objective-C. Nu se ştie dacă Microsoft va crea aceleaşi facilităţi şi pentru limbajul Swift, care începe să fie din ce în mai utilizat de dezvoltatorii Apple. O versiune pentru Android este disponibilă doar pe bază de invitaţie, cu o beta publică disponibilă în toamnă. Podul pentru aplicaţiile Clasic Windows nu va fi disponibil pentru testare publică decât în 2016.


Poate te intereseaza si