Vonino Jax QS

Te-ai gândit să îți achiziționezi un smartphone Vonino Jax QS? Citește acest review iar apoi află dacă îndeplinește cerințele tale.

Vonino ne-a propus pentru test și review smartphone-ul Jax. Un telefon cu preț mediu, 700 lei și specificații pe măsură. Este prima colaborare cu Vonino și ne bucurăm de interesul acestora pentru Mobile247.ro

Vonino Jax QS este un telefon cu construcție compactă care te duce cu gândul la modelele Z de la Sony. Cu o memorie internă generoasă (16 GB) și o cameră foto de 13 MP, telefonul poate să fie unul ideal pentru adolescenți. Poți face poze onorabile, naviga pe rețelele sociale decent, exact de ce au nevoie tinerii din ziua de azi. Procesorul ales este MTK6582, Quad Core la 1.3 Ghz și vine la pachet cu un procesor video Mali 400 MP2 la 533 Mhz. Conectivitatea este Wifi și 3G.

Galerie foto

Vonino Jax QS este disponibil la eMAG, vezi prețul. 

Specificații tehnice Vonino Jax QS

  • Sistem de operare:Google Android 4.4 KitKat
  • Tip:Dual SIM Card Dual Standby
  • Rețele mobile:2G: GSM 850/900/1800/1900MHz; 3G: WCDMA 900/1900/2100MHz
  • Procesor sistem:MTK MT6582 Ouad Core 1.3GHZ
  • Procesor video:ARM Mali 400-MP 533MHz,Video 1080p
  • Memorie RAM:1GB,DDR3
  • Stocare:16GB; Suporta TF card pana la 32GB
  • Camera:Camera față:5.0 mega pixeli, Camera-spate: 13.0 mega CMOS pixeli de culoare,lanternă
  • Display:IPS 5.0 inch HD 5 Capactive Multi-Touch in 5 puncte Display / OGS
  • Conectare și porturi:3G,WIFI 802.11b/g/n,Bluetooth 2.0,EDGE,HSDPA,HSUPA,Suport NFC MT6605
  • Baterie:Li-ion, 1830mAh; până la 120h în așteptare; până la 4h în conversație
  • Dimensiuni:134×6.5x65mm
  • Greutate:128g

Puncte pozitive

Vonino a ales să folosească un ecran generos de 5 inch fără ca telefonul să fie greu de ținut în mână. Foarte bună alegere, deși are display mare, utilizarea cu o singură mână se poate face foarte bine. Calitarea display-ului fiind una bună.

Finisajul carcasei este unul bine realizat, chiar dacă este din plastic, acesta nu lasă impresia de nesiguranță atunci când îl folosești.

Capacitatea de stocare este mult mai mare decât la alți jucători de pe piața din Romania, 16 GB.

Exact ca majoritatea producătorilor autohtoni, nici Vonino nu zice pas utilizării a două simuri. Jax QS este un smartphone dual sim.

Browserul preinstalat s-a descurcat foarte bine la redarea tuturor website-urilor fie ca au fost variante mobile sau desktop.

Salutăm prezența foliei de protectie pe ecranul smartphone-ului. Aceasta protejează ecranul și nu afectează vizibilitatea.

Aplicațiile preinstalate Viber, Whatsapp, Skype sau Adobe Reader se dovedesc utile și ne scapă de timpul pierdut cu instalarea acestora.

Puncte negative

Interfața personalizată (icoanele) a sistemului de operare Android 4.4.2 KitKat. nu au chiar cea mai buna personalizare.Cred că se putea personaliza într-un mod mai bun. Chiar dacă nu e un lucru foarte grav, acesta este important pentru cei care pun acces pe grafica sistemului de operare.

Bateria este una destul de mică, 1830 de mAh. Datorită ecranului de 5 inch, bateria are ceva de suferit datorită numărului redus de amperi înmagazinați. Din testele noastre, am reușit să obținem maxim jumatate de zi până la descărcarea completă. Lucru destul de rău pentru cei care nu au acces la o sursă de curent.

Capacul ce facilitează accesul la baterie este unul destul de subțire, atunci când îl îndepărtezi lasă impresia că se rupe.

Concluzii

Vonino Jax QS este smartphone-ul pe care noi îl vedem utilizat de publicul tânăr dar și de cei care au nevoie de un smartphone cu performanțe decente însă cu un buget de sub 1000 de lei.

Cu excepția bateriei prea mici, telefonul se comportă perfect.

Benchmark

Poze realizate cu Vonino Jax QS

Vonino Jax QS este disponibil la eMAG, vezi prețul. 

REVEDEȚI PREZENTAREA
Vonino Jax QS

Poate te intereseaza si