windows 7

Ce trebuie să afle utilizatorii de Windows 7 despre trecerea la Windows 10.

Sunt două categorii de oameni atuni când discutăm despre acest subiect. Cei care vor face imediat trecerea la Windows 10, pentru că doar este gratuit, și cei care nu vor vrea să facă acest update pentru că sunt mulțumiți cu Windows 7. Și de ce să îl schimbi dacă încă merge bine?

Fiecare face ce dorește, însă iată ce ar trebui să ști dacă faci acest upgrade. În primul rând sunt 2 versiuni de care poți beneficia ca user normal: Home și Pro. Pentru a face upgrade ai nevoie de SP1 pentru Windows 7, iar cei care beneficiază de W7 Home Basic, Premium sau Start vor beneficia doar de W10 Home.

Cei care folosesc W7 Professional sau Ultimate vor avea acces și la versiunea W10 Pro. În mare parte cele două versiuni sunt la fel, doar că diferențele stau la câteva funcții pe care, cel mai probabil, nu le vei folosi.

Un alt lucru important pe care trebui să îl ști este că toate setările tale nu vor fi afectate. Acest upgrade nu îți va șterge nimic din PC, poate doar câteva drivere să nu fie compatibile, însă totul va fi în siguranta. Dar pentru a preveni orice problemă este recomandat să faci un backup.

Cortana, asistenta virtuală de la Microsoft, va funcționa fără probleme. Condiția este să aveți un microfon atașat la PC. Doar nu credeați că PC-ul are urechi. Cortana îți va răspunde promt și rapid la o serie de întrebări și te va ajuta să găsești mai repede anumite funcții.

Un lucru bun pentru gameri este că W10 suportă DirectX 12, lucru exlusiv pentru acesta. Evident, ai nevoie de o placă video compatibilă DX12, însă dacă ești gamer, nici nu are rost să ne întrebăm dacă ai așa ceva. Un alt lucru ce îi va bucura pe gameri este comptabilitatea cu Xbox One. Pentru că poți face stream de pe aceasta!

Află că nu mai dispui de Windows Media Center, chestia aia veche pe care o foloseai pe Win XP când nu aveai Winamp. Aceasta nu mai există pe W10, însă nu credem că pentru noi, românii, este o problemă.

Și cireașa de pe tort este că poți să întorci la Windows 7! Doar că în maxim o luna. În caz că nu îți place Windows 10 și consideri că ai făcut acest upgrade degeaba, Microsoft îți permite să faci downgrade. Poți face asta din Settings->Update and Security->Recovery


Poate te intereseaza si