facebook

Facebook a început să testeze, în Noua Zeelandă, noi taguri pentru profilele utilizatorilor.

Te-ai plâns vreodată că singurul lucru care lipseşte de pe pagina ta de Facebook este tagul de profil? De exemplu, cum se întâmplă pe LinkedIn care scoate în evidenţă lista de abilități profesionale, astfel colegii și potențialii angajatori pot vedea instantaneu la ce esti bun?

Ei bine, Facebook a ajuns la concluzia că aceste taguri sunt dezirabile pentru profilul utilizatorilor săi şi a început testarea conceptului în Noua Zeelandă.

Facebook a oferit pentru TNW câteva informaţii despre scopul și misiunea noilor tag-uri. Un purtator de cuvant de la Facebook a declarat:

“În plus față de căile standard de a lăsa oamenii să știe cine ești pe profilul tau de Facebook, tag-ul de profil permite exprimarea identităţii într-un mod mult mai informal. Noi credem că prietenii pot adăuga, de asemenea, o perspectivă unică pentru cine esti si ce te face special, pe care nici măcar nu te gândeai să o expui pe profilul tău.

De exemplu, atunci când le faci cunoştiinţă unor prieteni, s-ar putea să împărtășeşti o caracteristică unică sau ceva ce ar putea avea în comun, cum ar fi “… Connie este şi ea o ciclistă pasionată”

Acest lucru întărește legăturile între prieteni și îi  ajută pe noii prieteni ai lui Connie să afle ceva interesant despre ea. Acum puteți face acest lucru şi pe Facebook: puteţi să le lăsaţi prietenilor un compliment, să transformaţi o prietenie în una mai puternică, să îi ajutaţi pe alții să învețe lucruri interesante și amuzante despre prietenii voştri.

Evident, aceste tag-uri se fac cu aprobarea dumneavoastră. Dacă cine îţi dă un astfel de tag, el nu apare pe profil decât după ce dvs. l-aţi verificat şi aprobat.

Deocamdată nu se ştie dacă această nouă funcţie va ajunge şi în alte ţări. Momentan, Facebook o testează doar în Noua Zeelandă.

“Sperăm să învăţăm cât mai mult despre acest tip de tag din acest test şi să vedem cum îl folosesc oamenii din Noua Zeelandă înainte de a îl lansa în toată lumea”, a spus sursa de la Facebook.


Poate te intereseaza si