Google devine operator wireless

Google+ şi YouTube se despart într-un final!

Azi, compania a publicat un post pe blog în care anunţă că în următoarele luni “Un singur cont de google este tot de ce ai nevoie pentru a distribui content, comunica cu contactele, pentru a crea un canal de YouTube, şi multe altele, prin Google”.

Decizia vine la câteva luni după ce Google nu şi-a mai forţat userii să creeze conturi pentru reţeaua de socializare, care n-a reuşit să fie la fel de populară precum Facebook şi Twitter. Compania a mai separat de Google+ şi Photos, pe care l-a transformat într-un produs de sine stătător.

“Credem că astfel de schimbări ne vor conduce spre un Google+ mai concentrat şi mai util”, a scris Bradley Horowitz, de la Google.

YouTube va fi primul serviciu care se va despărţi de Google+. Începând de azi, comentariile pe care le lasaţi pe pagina de YouTube nu vor mai apărea pe profilul de Google+. Dar capacitatea de a crea un canal pe YouTube, de a încărca videoclipuri sau a lăsa comentarii fără cont Google+ este de câteva luni întreruptă. Utilizatorii sunt avertizaţi să nu îşi şteargă profilurile de Google+ înainte de data la care trebuie. Dacă fac asta, li se va şterge şi canalul de YouTube.

Google insistă Google+ nu va dispărea și va continua să ofere o “experiență socială pe bază de interes” pentru utilizatorii care o îndrăgesc această aplicaţie. Dar pentru ceilalţi le oferă posibilitatea să renunţe mai uşor la Google+ în săptămânile ce vor urma.


Poate te intereseaza si