Google pregătește lansarea următorului Nexus.

Anul acesta Google are de lucru cu noile telefoane din seria Nexus, mai ales după ce actualul model, Nexus 6, nu a prins la public atât de bine din pricina dimensiunilor foarte generoase. Din acest motiv au continuat să producă și vechiul model, Nexus 5.

Seria Nexus ar presupune telefoane cu hardware puternic, soft updatat la zi și stock, dar și un preț decent. Însă credem că ultimul aspect le-a cam scăpat celor de la Google. Pentru că cel puțin ultimele două variante au venit la prețuri foarte mari față de ceea ce ne așteptam.

Anul acesta se zvonește că Google ar lucra cu Huawei și LG pentru două modele Nexus, unul accesibil și unul de top, sau un phablet și un telefon. Nu se știe nimic sigur, iar Google nu s-a sinchisit să ne spună ceva.

Se zvonește că Huawei ar putea produce un Nexus de tip phablet, cu senzor de amprentă, carcasă metalică și un ecran generos, exact cum vedem acum la seria Mate. Nu ar fi un lucru deloc rău mai ales că Huawei a cresut foarte mult în ultima vreme.

Acest Nexus ar adopta și o platformă proprie Kirin, lucru cu adevărat impresionant și curajos. Google a mai cochetat cu procesoare exotice precum Texas Instruments sau Nvidia. Kirin ar putea fi o nouă alternativă și chiar un succes.

Senzorul de amprentă integrat în modelul de la Huawei ar putea deveni realitate, mai ales că am aflat că Android M are suport nativ pentru amprentă. Camera ar putea avea senzor de 20MP produs de Toshiba, același senzor de pe HTC One M9.

Cât despre modelul produs de LG, acesta ar putea adopta puțin din design-ul lui Nexus 5 într-o combinație cu LG G4. Butoanele de volum și cel de power ar putea fi amplasate în spate, ecranul va fi 2K, iar camera va fi un deliciu. Ca și platformă ar putea folosi Snapdragon 808, lucru destul de evident după ce Snapdragon 810 pare să fie un eșec din aproape toate punctele de vedere.

Ca lucruri ce le putem vedea aproape 100% pe noile Nexus-uri este USB Type C, NFC, ecranul 2K în cazul modelului LG, Android M, slot microSD și încărcare wireless.

Telefoanele vor debuta în toamnă și vor fi disponibile din Q4 anul acesta. Despre prețuri posibile nu știm nimic, însă cel mai probabil Huawei va avea un preț măricel din pricina senzorului de amprentă, carcasei metalice și a ecranului generos.


Poate te intereseaza si