IoT4Girls: ultima zi de înscriere la cursul gratuit de programare pentru fete de liceu.

În perioada 5-9 august, asociațiile Tech Lounge și Girls Who Code – Romania organizează cea de-a doua ediție a workshopului IoT4Girls, un curs gratuit adresat fetelor de liceu. Acestea vor avea ocazia să cunoască tehnologiile Internet of Things și să programeze plăcuțe Arduino folosind diferiţi senzori și LED-uri. Întregul workshop se va desfășura într-o atmosferă de vacanță, mai precis în stațiunea Eforie Nord.

IoT4Girls este singurul program românesc sponsorizat prin Google RISE Awards 2015. Programul este destinat fetelor de liceu și participarea este gratuită, în urma unei selecţii. Nu sunt necesare cunoştinţe prealabile de programare, iar cazarea și cele 3 mese pe zi sunt asigurate de către organizatori.

IoT4Girls este un program inedit al cărui scop este de a obişnui fetele de liceu cu tehnologiile Internet of Things. Trainerii vor fi atât studenți de la facultăți cu profil informatic, pasionați de robotică și Internet of Things, cât și 2 dintre cele mai bune absolvente ale primei ediţii IoT4Girls.

Internet of Things sau Internetul Tuturor Lucrurilor, numit și Internetul a Orice, este un concept care definește o lume în care toate obiectele (mașini, electrocasnice, sisteme de iluminat, dispozitive mobile, portabile, etc) sunt conectate între ele cu ajutorul Internetului. La IoT4Girls fetele de liceu vor învăța să programeze plăcuțe Arduino, senzori și LED-uri care vor fi conectate și controlate prin Internet.

Participarea este gratuită, nu sunt necesare cunoştinţe prealabile, iar înscrierile la selecție se fac online până pe data de 17 iulie (inclusiv), la această adresă: http://bit.ly/IoT4Girls_august.


Poate te intereseaza si