Samsung Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 5 se va lansa pe 12 august.

Din câte ştim până acum despre Samsung Galaxy Note 5, deşi compania nu a făcut nicio dezvăluire oficială, noul dispozitiv va fi lansat ca SM-N920, va avea display QHD SAMOLED flat şi va avea sticlă neagră precum Galaxy S6.

Galaxy Note 5 va avea un procesor 64-bit Octa-core Exynos 7422 într-un singur chip set, care include GPU, 4 GB RAM, memorie, modem LTE. Se zvoneşte că dispozitivul nu va avea display 4K.

O altă informaţie pe care o avem despre Note 5 şi care nu a fost confirmată de Samsung este că va avea scaner de amprentă integrat în butonul de Home, nu va avea baterie reînlocuibilă şi nici suport pentru card microSD. Telefonul va fi dotat cu un S-Pen, un design patentat de Samsung luna trecută.

În ceea ce priveşte bateria, Samsung a adoptat acum moda acumulatorilor care nu se înlocuiesc şi asta datorită tehnologiei care permite încărcarea wireless. Aceste încărcătoare fără fir sunt într-adevăr un pic mai costisitoare, dar reprezintă o evoluţie în acest domeniu. În plus, faptul că bateria nu se poate înlocui permite companiei să se concentreze asupra designului telefonului şi să le ofere utilizatorilor un dispozitiv elegant şi performant.

Cât despre faptul că nu va avea card microSD, şi aici este o întreagă poveste. Galaxy Note 5 va fi disponibil în trei variante: 32, 64 şi 128 GB. Din pricina designului elegant, Samsung a renunţat la microSD, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul lui Galaxy A8, care este construit în totalitate din metal. SamMobile a explicat de ce este imposibil ca Note 5 să aibă slot pentru microSD. Telefonul foloseşte UFS 2.0 şi, pentru ca să suporte card microSD, Samsung ar trebui să găsească modalităţi de interfaţă pentru noul controler cu cel folosit pe cardurile SD ca să le facă să funcţioneze bine împreună fără să afecteze performanţa generală.

Alte informaţii pe care le avem până la ora actuală sunt că există posibilitatea ca Samsung să lanseze două versiuni ale lui Galaxy Note 5, una nouă şi una veche, dar nicio informaţie până acum nu a fost confirmată. Preţul dispozitivului va fi destul de ridicat şi asta datorită specificaţiilor sale.


Poate te intereseaza si