Facebook lucrează la un asistent virtual pentru Messenger.

După ce Apple a spart gheața cu asistenta virtuală Siri, Google a venit ceva mai târziu cu Google Now, mult mai rapid și mai bun. În prezent și Microsoft are un asisten virtual, pe Cortana, ce va fi disponibilă pe Windows 10. Însă acești asistenți/asistente virtuale nu prea par a mai fi la modă. Cu toate astea Facebook își încearcă norocul.

Un asisten virtual are rolul de a-ți răspunde imediat la o anumită întrebare, să îți asculte comenzile sau să te ajute atunci când ai o nelamurile. De obicei nu sunt tocmai corecte, însă s-a ajuns la un nivel destul de bun comparativ cu anii precedenți.

Asistenul virtual de la Facebook se va numi Moneypenny și se spune că va fi mult mai diferit față de actualele asistente pe care tocmai le-am enumerat. Și asta pentru că va avea rolul de a te conecta cu “oameni reali” pentru nevoile tale.

Nu se știu mai multe despre acesta, nici cum va fi implementat și nici când. Însă se zvonește că va fi integrat în Messenger. Rămâne de văzut ce ne va oferi Facebook în viitor.

Poate te intereseaza si