Samsung este cea mai bună companie din lume când vine vorba despre rezoluţia display-ului. Se zvoneşte că acum sud-coreenii lucrează la un ecran mult mai performant şi care depăşeşte tehnologia Quad HD de azi.

Potrivit unor informaţii apărute în presa din Coreea de Sud, Samsung a început să lucreze din 1 iunie la display-ul 11k, cu o rezoluţie de 2.250 ppi. Compania sud-coreeană colaborează pentru acest proiect cu alte 13 companii şi se aşteaptă ca grupul să investească 26.5 milioane de dolari în tehnologia care va apărea pe piaţă în următorii 5 ani.

Ca să ne putem da seama ce înseamnă un ecran de 11 k, ar trebui să facem o comparaţie cu ultimul display de la Samsung. Galaxy S6 are un display de 5.1 inch, Super AMOLED şi 577 ppi. Imaginea este atât de clară încât nu se poate vedea niciun pixel individual, indiferent de cât de aproape ai privi.

Ei, imaginaţi-vă că display-ului de 11K are de 4 ori mai mulţi pixeli decât ecranul lui Galaxy S6. Deci imaginea este super clară!

Totuşi, se pare că Samsung nu va folosi această tehnologie pentru telefoane mobile, deoarece nu sunt necesare şi în plus ar trebui depusă foarte multă muncă pentru a băga aceşti pixeli în smartphone-uri.

Abia aşteptăm să vedem pentru ce dispozitive sunt dedicate aceste ecrane 11k!


Poate te intereseaza si