Samsung Galaxy Note 5

Samsung lansează noul său phablet, Galaxy Note 5 în august.

Deși a fost preconizat pentru luna septembrie, Samsung a decis să schimbe data de lansare pentru Note 5 în luna august. Deși modelel Note 3 și Note 4 au debutat în septembrie, Note 5 va veni în august din cauza Apple.

Pentru că Apple își lansează telefoanele în luna Septembrie și în trecut aceștia aveau un avans în față sud coreenilor, Samsung a decis că vor să fure startul și să promoveze foarte mult noul phablet pentru a nu le oferi americanilor șansa de a mediatiza prea mult noul iphone.

Anul trecut Samsung a lansat Note 4 în luna septembrie și tocmai în octombrie a fost disponibil. Pe când iphone-ul 6 a fost disponibil din Septembrie. Deci au avut timp să vândă mai mult și să facă mai multă reclamă, Samsung rămânând în spate pentru o perioadă de timp.

Plus de asta, Samsung chiar are nevoie de o promovare serioasă. În Q1 2015 au vândut 81.1 milioane de telefoane, cu 4.4 milioane mai puțin ca aceeași perioadă a anului trecut. Scăderea se datorează companiilor chinezești precum Xiaomi, Meizu sau OnePlus care au telefoane foarte performante la prețuri mici.

Samsung nu a confirmat acest zvon și nici nu a dezvăluit data oficială de lansare, știrea fiind doar un zvon. Note 5 va avea un ecran de 5.7 inch senzor de amprentă, carcasă metalică, platformă Exynos 7422 și 3 GB de RAM LP-DDR4.


Poate te intereseaza si