Vetter iCharge X-Light 6200 mAh, bateria ideală pentru cei care nu au acces la o sursă de energie sau au o activitate ce implică mult timp petrecut în natură.

Bateriile telefoanelor în epoca smartphone-ului de multe ori au nevoie de mult mai multă energie electrică pentru a face față nevoilor de zi cu zi a utilizatorilor. Pentru că ne-am săturat să râmânem fără baterie sau cu mult prea puțină până ajungem acasă, pe piață s-au lansat bateriile externe.

Bateria externă Vetter iCharge X-Light este disponibil la eMag

Aceste baterii se încarcă ca un telefon normal, prin cablu usb și înmagazinează curent electric. Utilitatea acestor baterii externe vine atunci când nu ai o sursă de curent la îndemână sau pur și simplu activitatea ta zilnică implică multe ore petrecute în aer liber.

Produsul testat

Bateria externă pe care o testăm este produsă de Vetter, modelul Vetter iCharge X-Light. Aceasta este baterie cu design deosebit și o capacitate ridicată, 6200 mAh. Bateria este disponibilă în trei variante: Silver, Gold și Pink. Modelul venit în teste este cel Silver

Despre Vetter

Vetter este un brand din Hong Kong, despre care am auzit de o bună perioadă de timp însă nu am reușit să le testăm produsele. Compania are în catalogul său de produse baterii de schimb pentru smartphone-uri, huse de protecție, accesorii auto, cabluri si adaptoare dar și folii de protecție. Practic, după ce ți-ai cumparat un telefon nou sau chiar dacă ai deja unul, poti alege de la vetter aproape toate accesoriile de care ai nevoie pentru telefonul tău.

Specificații tehnice Vetter iCharge X-Light

  • Capacitate: 6200 mAh
  • Tip celule: Li-Polymer
  • Tensiune intrare: 5V – 0.5-2.1A
  • Iesire: 5V/2.1A – Smart Charge Technology
  • Dimensiuni (mm): 120 x 63 x 16
  • Greutate (gr.): 178

Ce ne-a comunicat producătorul

“În ceea ce privește numărul de încarcari posibile pentru încarcarea unui telefon calculul se face raportându-ne la capacitatea de energie înmagazinată (Wh, wati ora). Calculul energiei înmagazinate este urmatorul: 6A  Capacitatea celulelor (amperi) x 3.6V Tensiunea celulelor (volți)= 21.6 Wh.
Din cauza faptului că majoritatea dispozitivelor mobile folosesc standardul USB pentru încărcare, adica necesită o tensiune de 5V va fi necesar să convertim energia înmagazinată în fucție de acest parametru. 21.6Wh/ 5V = 4.32A(la o tensiune de 5V)/2.6A (capacitatea acumulatorului unui acumulator de Samsung Galaxy S4 de exemplu) = 1,66 cicluri de încărcare posibile. Prin urmare un acumulator extern de 6000 mAh nu va putea încarca de doua ori un telefon cu o baterie internă de 3000 mAh”

Design și construcție

Carcasa bateriei este una unibody și este realizată integral din aluminiu, acesta oferă o eficiență energetică ridicată datorită răcirii optime a circuitelor electronice interioare dar și un aspect deosebit.

Vetter X-Light (3)

Pe toată marginea bateriei Vetter iCharge X-Light găsim prezent un led idicator ce afisează 7 culori diferite menite să ofere informații despre nivelul de energie al acumulatorului.

Vetter X-Light (2)

Puncte pozitive:

  • Construcție solidă.
  • Materiale de bună calitate.
  • Încărcare rapida datorită celor 2.01 mAh.
  • Greutate redusă.
  • Led poziționat pe marginea bateriei pentru notificare vizuală privind nivelul de energie al acumulatorilor.
  • Acumulatorii utilizați sunt Li-Polymer și oferă o durată de viată mărită bateriei.
  • Se poate utiliza cu orice marca de telefon atât timp cât acesta permite încărcarea prin cablu USB.
  • Datorită dimensiunilor reduse (asemânătoare unui iPhone 5 sau 5S), aceasta se poate transporta cu ușurință în buzunar.
  • Ambalajul conține: bateria, cablul de încărcare și manual de utilizare.

Puncte negative:

  • Cost relativ ridicat însă datorat calitații premium
  • Accesul în mufa mamă a bateriei, unde se introduce cablul USB este destul de dificil. Ai impresia că nu introduci bine mufa însă cu puțină putere reușești să conectezi cablul. Același lucru s-a întâmplat și la scoaterea mufei din portul de încărcare.

Felicitări Vetter, produsul Vetter iCharge X-Light aproape nu ne-a oferit motive pentru care să adăugăm puncte negative.

Concluzii:

Vetter este brandul ce ne-a uimit plăcut. Chiar dacă la prima vedere credeam că este o marcă germană, Chinezii din Hong-Kong au reușit să ridice ștacheta produselor asiatice.

Recomandăm acest produs premium, tuturor celor care pun accent pe materiale și design sau pentru persoanele care își doresc o baterie externă de calitate pentru care sunt dispuși să pleatească o sumă mai mare de bani.

Vetter iCharge X-Light este disponibil la eMag

Dacă considerați bateria utilă, în curând o să fie disponibilă și în cadrul unui concurs.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Vetter iCharge X-Light

Poate te intereseaza si