blackberry

Blackberry și Google colaborează la un nou proiect.

Despre compania canadiană BlackBerry se vorbește numai de rău de mai bine de 3 ani. Din cauza sistemelor de operare Android și iOS, telefoanele lor clasice au devenit din ce în ce mai rare, iar producători precum Samsung sau Apple domină fiecare segment. Însă BlackBerry are target-ul ei, destul de restrâns însă, și din cauza asta se zvonea că vor fi cumpărați de x și y firme.

Recent, un respectat utilizator care a dezvăluit informații despre foarte multe telefoane și tablete înainte ca acestea să fie lansate, a postat pe internet o fotografie cu BB Venice, telefonul disponibil prin AT&T ce va rula Android și va păstra design-ul clasic al companiei. Pe lângă această știre mai umblă vorba că BlackBerry dorește să folosească sistemul Android la scară mai mare pentru a mai câștiga o bucățică din cota de piață și pentru a se menține pe linia de plutire.

Și pare că totul devine realitate. BlackBerry a cumpărat două domenii interesante:AndroidSecured.com și AndroidSecured.net. Dacă primul încă nu este funcțional, al doilea ne aduce în prim plan o informație despre un parteneriat cu Android. Să nu mai discutăm despre denumirea domeniului care este destul de clară. Sloganul folosit este “Bring Android to work”, ceea ce ne duce cu gândul la o utilizare a sistemului Android pe dispozitivele lor. Și împreună cu acest slogan sunt vizibile și informații din Android Lollipop și noul update BES12.

Poate că Google și BlackBerry lucrează la o platformă dedicată, mai ales că Security și Lollipop sunt denumirile de bază. O strânsă înțelegere între cele două companii nu înseamnă că produsele BlackBerry ar putea folosi brusc acest sistem de operare, însă o colaborare strânsă pe partea de securitate este foarte clară. Însă ce ne duce cu gândul la acest lucru este Lollipop, care nu poate fi implementat pe altceva decât pe un telefon sau o tabletă, cel mai probabil, BlackBerry, poate la scară largă sau poate doar pentru un model exclusivist.

BlackBerry sunt foarte exigenți când vine vorba de securitate, motiv pentru care Google ar avea de câștigat. Nimic nu este confirmat oficial, însă este destul de vizibilă direcția companiei canadiene în acest moment.


Poate te intereseaza si