Apple Pay este disponibil si in Europa din 14 iulie 2015, prima tara Anglia

Sistemul de plăți cu telefonul sau ceasul smart Apple Pay își face debutul și pe continentul european. Marea Britanie se pare că este prima țară care va beneficia de modul alternativ de plată.

La data de 14 iulie 2015, se pare că este data la care Apple Pay, sistemul de plată cu iPhone-ul o să fie utilizabil în Anglia. Aceasta este prima țară europeană în care serviciul devine disponbil. Informația este susținută de mai multe magazine prezente în Regatul Unit.

Toate informațiile despre această lansare pleacă de la acest document destinat unui retailer necunoscut din Anglia

Anglia va beneficia de Apple pay  la jumatatea lui Iulie 2015

Magazinele Apple nu fac nici ele excepție de la sistemul de plată, angajații o să înceapă trainingul cu 2 zile înainte, pe data de 12 iulie 2015.
Este posibil ca Apple Pay să fie implementat în perioade diferite, totul ține de alinerea magazinelor și centrelor comerciale la sistemul de plată cu telefonul.

Persoanele ce dețin un cont la una din băncile: HSBC, Santander, Natwest, Nationwide, First Direct vor putea utiliza serviciul disponibil și în cazul transportului public de persoane. Există o sumă maximă pentru sistemele de plată (contact-less) în momentul de față, 20 de lire însă o să fie crescută limita la 30 de lire în viitor.

După Marea Britanie, Canada este și ea progamată pentru lansarea serviciului pentru toamna lui 2015.

Sistemul de plăți cu telefonul Apple Pay a fost prezentat la lansarea iPhone 6, acesta foloseste tehnologia NFC și permite utilizatorilor să facă plați direct cu telefonul, fără să mai fie nevoie să utilizeze cardul. Informațiile despre cardul utilizatorului sunt stocate în telefon iar apoi tot procesul este legat de emitătorul din interiorul telefonului și receptorul NFC prezent la casele de plată ale magazinelor.

Pentru a utiliza servicul Apple Pay trebuie să dețineți un iPhone 6 sau iPhone 6 Plus. Modelele mai vechi nu pot utiliza noul sistem de plăți fără card fizic.

Credeți că Apple Pay o să fie disponibil și în Romania?

 

SURSĂ9to5mac

Poate te intereseaza si