iPhone 6s va veni cu un chip Qualcomm, însă unul de generație mai nouă care ar trebui să ne ofere viteze duble.

Unul dintre cele mai mari schimbări pe care iPhone-ul 6 le-a suferit au fost legate de chip-ul wireless realizat de Qualcomm. În noi imagini scăpate pe internet se poate observa o îmbunătățire la acest capitol de unde aflăm că iPhone 6S va avea tot un chip Qualcomm, însă unul de generație mai nouă care ar trebui să ne ofere viteze duble.

Chip-ul se numește Qualcomm MDM9645M și mai este cunoscut drept 9X35. Pe actualul iPhone gasim modelul 9X25, care chiar și așa este suficient de puternic și capabil de viteze remarcante.

MDM9635M a fost introdus în anul 2013, iar doi ani mai târziu îl vedem împlântat într-un telefon, și anume iphone 6 și 6 Plus. Acesta a mai fost folosit și pe Galaxy S5 în varianta pentru Coreea de Sud cu un an înainte.

Pentru utilizatorii finali este important să afle că vitezele noului chip pot ajunge până la 300 Mbps download, duble față de generația actuală. Viteza de upload suiportata poate atinge 225 Mbps, însă este limitată la 50 Mbps sau apropiată de această valoare în funcție de operatori.

Pe lângă vitezele mai mari, noul chip se laudă și cu un consum redus de energie. Dar este și mai mic, ocupând mai puțin spațiu pe placa de bază. Este fabricat pe 20 nm, nu pe 28 cum este cel actual, acest lucru insemand tranzistori mai mulți într-un spațiu mai mic. Și evident consum de energie mai scăzut.

Sursa mai menționează și alte informații legate de marketing și că acest chip funcționează pe orice rețea. Important este că voi să știți că noul iphone 6S va fi mai rapid pe partea de internet, iar chip-ul va fi mai mic, mai economic, și va face loc unei baterii mai mari.


Poate te intereseaza si