Microsoft edge vs internet explorer logo

Cu câteva luni înainte de lansarea Windows 10 pentru PC, Microsoft a dezvăluit un nou preview cu noul sistem de operare ce include si noul browser Edge.

Windows 10 Build 10158 include acum browserul Edge, care până nu demult se numea Project Spartan. Cele mai noi preview-uri de săptămâna trecută cu Windows 10 Mobile pentru Windows Phones au tot browserul branduit Edge.

Cu schimbarea de nume din Spartan în Edge, Microsoft a introdus şi un nou app ID, care cauzează pierderea istoriei, favoritelor, a cookie-urilor şi a listei de citit salvate în Spartan. Aşadar ar fi bine ca utilizatorii să îşi salveze preferinţele.

Browserul Edge pentru noul Windows 10 poate fi personalizat, are o temă dark, parolă şi ale funcţii, UX îmbunătăţit şi bug-urile au fost rezolvate. Există posibilitatea ca Insider Hub să nu mai fie preinstalat cu această nouă versiune, dar utlizatorii o pot adăuga.

Versiunea test a sistemului de operare Windows 10 a fost lansată pe 30 iunie. Cortana a primit şi ea câteva update-uri. Windows 10 va rula pe PC-uri începând cu 29 iulie.


Poate te intereseaza si