Sony Xperia z4 poze

Au apărut noi zvonuri despre Sony Xperia Z4 Compact.

De mai bine de un an de zile Sony are mari probleme pe divizia de mobile. Vânzările companiei japoneze sunt în scădere, iar telefoanele lor au devenit monotone pentru a mai fi băgate în seamă. Gama Xperia Z este cea mai performanță din portofoliul lor și include până în prezent 4 modele cu ecrane mari și 2 modele cu ecrane mici, însă la fel de performante, ce sunt denumite Compact.

Un Xperia Z4 compact ar trebui, teoretic, să apară pe piață cât de curând, însă Sony nu a lansat un Xperia Z4 normal, așa cum ne așteptam. Aceștia au lansat, de fapt, un Xperia Z3 Plus. Așa este cunoscut pe piața asiatică, însă la noi în Europa, dar și alte continente, este cunoscut drept Xperia Z4. Acesta nu aduce mari modificări față de Xperia Z3, însă este un facelift bine venit oricând.

Nu vom discuta despre probleme companiei, ci despre Xperia Z4 Compact, care ar trebui să apară pe piață cât de curând, mai ales că o grămadă de zvonuri curg pe internet. Unele dintre acestea spun că acest model ar fi construit din sticlă și metal, caracteristic seriei, însă mult mai bine finisat și mai arătos.

La nivel de hardware ar putea conține o platformă MediaTek MT6795, octa core pe 64 de bit, alături de 3 GB de RAM și 16 GB de stocare internă. Cameră principală are 20 de MP în ce camera frontală are 13 MP.

Ecranul acestui device nu ar trece de 4.6 inch, tocmai pentru a rămâne un telefon compact, special gândit pentru persoanele care își doresc un astfel de telefon ușor și stilat. Pentru că trebuie să recunoaștem, mulți dintre noi preferăm încă telefoanele cu ecrane mai mici, din simplul fapt că sunt mai comode.

Ca și o diferență față de Xperia Z4, acesta a renunțat la platforma Snapdragon 810 de la Qualcomm, cea care a pus probleme tuturor producătorilor. Dovadă că și Sony, la fel ca HTC, și-au dat seama că nu este o alegere tocmai potrivită.

Xperia Z4 Compact este foarte aproape de lansare, asta dacă zvonurile sunt adevărate și Sony chiar va livra un astfel de terminal. După ce am văzut în anii trecuți, acest model ar trebui să își facă apariția la sfârșitul acestui trimestru. Rămâne de văzut dacă Sony ne va surprinde sau nu.


Poate te intereseaza si