microsoft ar putea trece pe android

Microsoft ar putea să renunţe la Windows Phone şi să treacă pe Android!

Conform unor zvonuri, Microsoft ar putea renunţa la Windows Phone şi să adopte Android OS cu toate aplicaţiile şi serviciile sistemului de operare!

Se zvoneşte că Microsoft şi Google vor forma un parteneriat în cadrul căruia dispozitivele Android vor prelua aplicaţiile Microsoft, iar Google va crea versiuni ale Google Maps, YouTube şi Search pentru desktop-urile OS ale lui Microsoft! Aplicaţiile preluate includ Office, Skype şi OneNote, care au fost toate preluate şi pentru Galaxy S6 şi S6 Edge, în urma înţelegerii dintre Samsung şi Microsoft.

Aceste zvonuri s-au născut după ce Microsoft a fost de acord să vândă o parte din Bing Maps serviciului de taxi Uber. Ca parte din procesul de restructurare, condus de CEO Satya Nadella, Microsoft a închis şi afacerea cu anunţuri Web şi în loc există AppNexus şi AOL, care a fost cumpărat de operatorul american Verizon Wireless. Potrivit unei scrisori pe care Nadella a trimis-o angajaţilor, Microsoft va lua “decizii grele” cu privire la lucrurile care nu funcţionează.

Se pare că Microsoft va trebui sa ia o decizie drastică şi în ceea ce priveşte afacerea cu Nokia, pe care a achiziţionat-o în 2013 cu 7.2 miliarde de dolari şi care va valora la finalul înţelegerii 9.4 miliarde de dolari.


Poate te intereseaza si